Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Doen: op fietsvakantie in Spanje

Staat een fietsvakantie in Spanje ook dit jaar weer op de planning? Of is Spanje je gebruikelijke bestemming voor een gezinsvakantie, maar zou je deze keer je vakantiedagen willen doorbrengen op de fiets? Je kunt je uitleven met familietrips of het fietsen van punt naar punt, met overnachtingen! Als je erg sportief bent aangelegd kun je ook kiezen voor de Vuelta beklimmingen. De mogelijkheden zijn erg groot en je kunt een regio kiezen die voldoet aan je verwachtingen.

Hoe dan ook, een fietsvakantie in Spanje is altijd een goed idee omdat Spanje een grote diversiteit aan terrein en klimaat kent. Om te helpen identificeren welk type fietstocht in Spanje het beste voor is jou, zijn hier een paar opties om uit te kiezen.

Fietsvakantie in Spanje
Foto van Gary Butterfield via Unsplash

Familieroutes

Als je een redelijk competente fietser bent, dan is het mogelijk frustrerend als anderen je enthousiasme niet delen om de omgeving fietsend te verkennen en de heuvels te beklimmen vanaf je stalen ros. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je juist blij wordt van fietstochten met je gezin! Hoewel dit vaak gepaard gaat met een lager fietstempo, is dit wel de uitgelezen kans om samen met je familie quality time door te brengen en gezamenlijk plezier in de zon te hebben. Het alternatief is om ’s morgens vroeg te profiteren van de rustige wegen en een paar uur in je eigen tempo te bewegen. Het grote voordeel is dat je dan alsnog op tijd bent voor het ontbijt!

Van punt naar punt

Er zijn veel fietsroutes in Spanje die van punt naar punt lopen en als je meer het verkennende en toeristische type bent, kan dit een goede keuze zijn. Voordeel van de Eurovélo-routes is dat ze gemakkelijk te combineren zijn en je daardoor veel van de omgeving kunt zien. Als je bereid bent om veel lichaamsbeweging te paren aan gastronomisch genot, dan zijn de tochten langs de Baskische kustlijn en die door de wijngaarden in La Rioja absolute aanraders. Er zijn tal van mogelijkheden voor de fietstoeristen die op zoek zijn naar dit type fietsvakantie!

Fietsvakantie in Spanje
Foto van David Gabrić via Unsplash

Trainingskampen

Een traningskamp is een populaire bezigheid voor de meer serieuze fietser. Ideaal voor wie wat kilometers in de zon wil maken om zijn of haar uithoudingsvermogen op de fiets te verbeteren. Dit kan natuurlijk op een volledig doe-het-zelfbasis, maar er zijn ook veel mogelijkheden en op maat gemaakte plannen om je te helpen bij het verkrijgen van vorm. Bovendien kunnen de traningskampen helpen bij het verbeteren van je fietstechniek.

De beroemde Vuelta-beklimmingen

Voor diegenen die elk jaar de Vuelta a España op televisie kijken en luisteren naar commentatoren die zich lyrisch uitlaten over de heroïsche beklimmingen, ligt hier een geweldige kans om een ​​aantal van de beste fietsroutes in Spanje te ervaren. Zeker niet voor iedere fietser geschikt, maar geoefende fietsers zullen ongetwijfeld een voldaan gevoel krijgen van deze beklimmingen.

Fietsvakantie in Spanje
Foto van John Cameron via Unsplash

Sportief routes

Als je overtuigd bent van je vermogen en het niet erg vindt om in grote groepen te rijden, zou je een sportieve uitdaging in de Gran Fondo kunnen vinden. De Gran Fondo (of Marcha Cicloturista) neemt elk jaar in aantal toe en wordt populairder bij internationale renners. De wereldberoemde Quebrantahuesos houdt een loterij om de 8.000 plaatsen die het elk jaar toewijst te verdelen. De perfecte gelegenheid voor het combineren van een fietsvakantie in Noord-Spanje met een echte uitdaging!

Lijkt een fietsvakantie in Spanje jou ook wat?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Borgo degli Ulivi

Familie Essers - Van Laar, 26 maart 2017

Prachtig appartement!

Prachtig appartement mooie omgeving., mooie natuur. Alleen de weg naar complex lastig groet fam Essers.

Bezocht Borgo degli Ulivi in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality