Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Denk aan deze 3 dingen voor je een reis boekt

In tijden van corona is een goede reisverzekering regelen belangrijker dan ooit. De dekkingen die reisverzekeraars hanteren voor coronagerelateerde schades verschillen onderling enorm. Daarom is het belangrijk om te weten waar je voor tekent voordat je een vakantie boekt. We zetten een paar belangrijke zaken voor je op een rij.

Reisverzekering
Foto van MustangJoe via Pixabay

1. Regel een goede reisverzekering

Beknibbelen op je reisverzekering is nooit een goed idee. Met een passende reisverzekering kun je bij noodgevallen op reis namelijk altijd rekenen op hulp. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een ongeval krijgt in het buitenland. Je verzekeraar zorgt er in dat geval voor dat je ter plekke de medische hulp krijgt die je nodig hebt en daarna weer veilig naar Nederland kunt.

Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Als je je reis vanwege corona annuleert, dan worden de kosten in veel gevallen niet gedekt. Als je jouw reis moet annuleren vanwege een onverwachte gebeurtenis, dan worden de kosten in bepaalde dringende gevallen wél gedekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor situaties waarbij je je reis moet annuleren omdat jij of een naaste ernstig ziek is geworden. Of omdat je bent ontslagen vanwege de coronamaatregelen.

Goed om te weten: een doorlopende annuleringsverzekering is meestal goedkoper dan een kortlopende annuleringsverzekering die je voor elke reis opnieuw moet afsluiten.

2. Virusuitbraak op je bestemming

Heb je netjes het reisadvies van het land van bestemming gecheckt? Houd er dan rekening mee dat de situatie alsnog snel kan veranderen en dat er toch nog sprake kan zijn van een virusuitbraak op je bestemming. Verspringt de kleurcode van het land op rood of geldt er opeens een negatief reisadvies en wil je daarom je reis annuleren? Dan worden de kosten door de meeste verzekeraars niet vergoed. Dit ligt anders als je reisorganisatie zelf de reis annuleert bij code rood: in dat geval kun je je geld wél terugkrijgen.

Reisverzekering
Foto van nastya_gepp via Pixabay

3. Zelf je reis annuleren

In de meeste gevallen is het verstandig om niet zelf je reis te annuleren, maar af te wachten tot je reisorganisatie of vliegmaatschappij dit doet. Wil je niet meer op vakantie omdat je bang bent of je onveilig voelt in het buitenland? Dan worden de kosten voor je annulering helaas niet gedekt door je reisverzekering. Neem contact op met je annuleringsverzekering om te checken of zij iets voor je kunnen betekenen. Ook als je niet meer kunt reizen omdat je ernstig ziek bent geworden, bijvoorbeeld door corona, kan je annuleringsverzekering je mogelijk helpen.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Alice

Familie Verdonk, 27 maart 2017

Fantastische appartementen!

De appartementen zijn fantastisch. De combinatie met de faciliteiten van de camping voor onze kinderen was geweldig. De mensen die zowel op de camping als voor de recidence werken, van schoonmaker tot manager, zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Het gebied zelf biedt volop mogelijkheden. Tips voor de omgeving: de meren zelf. De prachtige dorpjes. Milaan met het stadion. De natuur.

Bezocht Alice in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality