Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De sereniteit van het Idromeer

Links van het grote Gardameer ligt het Idromeer. Het contrast tussen de twee meren is niet alleen groot qua omvang, maar ook qua sfeer. Van het massale en drukbezochte Gardameer, kom je in een rustige omgeving waar je van de stilte om je heen kunt genieten. Niet voor niks is het een populaire bestemming voor wandelaars. Maar er is nog veel meer te doen!

Watersportparadijs

Ook voor liefhebbers van watersport is dit kleine meer een geliefde plek. Dit komt doordat het water overal helder is en grote motorboten er verboden zijn. Vooral voor zeilen en surfen is het een ideale locatie. Niet zo geoefend, maar wil je wel leren zeilen of surfen? Dat is hier geen probleem, op veel plaatsen worden er lessen aangeboden.

anfo

Bergdorpjes

Toch niet zo’n waterrat, maar ga je graag de hoogte in? Ontdek dan de bergdorpjes rondom het meer. Populaire dorpen zijn Bagolino, Anfo en Bondone.

Bagolino is een wat groter dorp dat flink in de hoogte ligt, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt. Het staat vooral bekend om de dicht op elkaar gebouwde huisjes en het traditionele carnavalsfeest. Anfo vlak aan het meer, maar ook wat hoger in de bergen, waardoor je een panorama over het meer hebt vanaf hier. Het bekendste plekje is het middeleeuwse fort Rocca d’Anfo, waar je een rondleiding kunt krijgen. In het dorpje Bondone werd van oudsher houtskool geproduceerd, en op 8 september is er nog steeds jaarlijks een religieus feest. Dit was een belangrijk feest vroeger, omdat de mannen die houtskool maakten dan terugkwamen uit de afgelegen bergen om met hun familie te zijn.

bagolino

Ook het dorp Idro aan de zuidkant van het meer is leuk om een keer te bezoeken. Wandel door de historische straatjes of relax op één van de strandjes in de buurt.

Laat je verrassen door de harmonieuze sfeer aan het Idromeer!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Residence Vico

Familie Koolschijn, 4 januari 2017

Prachtige ligging!

Mooie appartementen. Vriendelijke mensen van en op het complex. Dicht in de buurt van plaatsjes voor boodschappen. Prachtige omgeving en meer. Erg fijn dat er voor iedereen een parkeerplaats beschikbaar is. Tips in de omgeving zijn het meer en de heuvels/bergen.

Bezocht Residence Vico in oktober 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality