Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste meren van Oostenrijk

Wat maakt Oostenrijk zo mooi? Is het de cultuur en de typische huizen? Of de koeien met bellen in het hoge berggebied? Dat kan natuurlijk voor iedereen verschillen. Als je het mij vraagt zijn de vele meren waaraan je heerlijk vakantie kunt vieren het absolute hoogtepunt. Prachtig uitzicht vanaf je terras en verkoeling vlak voor je deur, dat is de definitie van vakantiegeluk. Benieuwd naar de mooiste meren van Oostenrijk?

Hallstätter See

In het midden van het land ligt de Hallstätter See. Als je het meer in het echt ziet, lijkt het haast alsof een sprookjesboek tot leven is gekomen. Met de mooie bergen, vele bomen en het kraakhelder water is het een prachtig plaatje. Het meer is zelfs zo mooi dat het onderdeel uitmaakt van de acht werelderfgoederen die Oostenrijk rijk is. Hallstatt is het grootste stadje dat bij het meer ligt. Het is dan wel het meest omvangrijke stadje, maar met zo’n 1000 inwoners is het beslist niet groot. Dat maakt het dan wel weer sfeervol. Heerlijk naast het meer op een terrasje schnitzel eten, klinkt als een plan nietwaar?

De mooiste meren van Oostenrijk
Foto van Franz Michael Schneeberger via Unsplash

Bodensee

Bodensee is het tweede meer dat ons hart heeft gestolen en ligt ook in Oostenrijk. Ook buurlanden Duitsland en Zwitserland hebben een deel van dit meer binnen hun landsgrenzen. Dit meer doet in de zomer prima dienst als zonlocatie, want naast het meer vind je een strand. Zeker in de zomer kan de temperatuur van het water oplopen tot wel 26 graden. Hoe lekker is dat? Om prachtig uitzicht te hebben over het meer ga je met de Pfänderbahn omhoog. Als je het meer liever in Zwitserland of Duitsland bewonderd, kun je in het stadje Bregenz met de ferry de grens over. Op de boot geniet je van prachtige panorama’s terwijl de wind door je haren gaat. Aan het einde van de dag kun je terugkeren naar Bregenz en tafeltje uitzoeken bij een van de vele restaurants. Eet smakelijk!

De mooiste meren van Oostenrijk
Foto van Markus Winkler via Unsplash

Altausseer See

De Altausseer See is een stuk rustiger maar minstens zo mooi. Op zo’n 700 meter hoogte is het meer maar liefst 50 meter diep! Hier kun je schitterende wandelingen om het meer maken. Ook staat dit meer erom bekend dat het vaak wordt bezocht door duikers. Het is namelijk heel diep meer en talloze vissen hebben hier hun thuisbasis gevonden. Om meer van het meer te zien kun je met een grote ferry over het meer gaan en de omgeving aanschouwen. Ook de Altausseer See is dus een topbestemming om eens naartoe te gaan.

De mooiste meren van Oostenrijk
Foto van Thomas Galler via Unsplash

Dit waren de mooiste meren van Oostenrijk. Welk meer wil jij het liefst bezoeken?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

La Masseria

Familie Kwiatek, 27 maart 2017

Supermooi zwembad!

– Locatie (aan zee en dichtbij het prachtige Gallipoli) – het is een prettig opgezette camping (kampeer- en verhuurgedeelte door elkaar en niet apart gelegen) – supermooi zwembad, alleen erg jammer dat het nergens dieper is dan zo’n 1.40 meter; je verwacht dat het ‘wedstrijdzwembad’ dat wél is, maar helaas dus… komt misschien omdat de Italianen niet goed kunnen zwemmen? – Fijn dat het zwembad ook tussen de middag open is. – Jammer dat de ligstoelen aan het zwembad betaald moeten worden. Voordeel is dan wel weer dat ze vaker beschikbaar zijn. – Ik denk dat de énige mogelijke ‘concurrent’ camping/vakantiepark Baia di Gallipoli zou kunnen zijn, dicht in de buurt van La Masseria. Ook een prachtige omgeving en zeer op ‘natuur’ gericht, enkel het zwembad is vele malen minder mooi. En sowieso kleiner. – Personeel van La Masseria niet echt geweldig en soms ook niet al te aardig. Zeker als je geen italiaans spreekt. Tips voor de omgeving: Gallipoli, (golf van) Taranto, Sta. Maria de Leuca en omgeving, Otranto, Ostuni, Bríndisi en niet te vergeten Lecce.

Bezocht La Masseria in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality