Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De Franse taal voor vakantiegangers

Tips om te communiceren in het Frans

Het is niet altijd gemakkelijk, een nieuw vakantieland en weer een nieuwe taal. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om dit voor jullie gemakkelijker te maken. Want communiceren in een andere taal is niet onmogelijk! Fransen staan er toch wel om bekend dat ze het liefste in hun eigen taal blijven praten tegen toeristen en met deze tips gaat dat helemaal goed komen!

Tien woorden voor beginners

Als je deze tien woorden en zinnen leert dan kom je al heel ver in Frankrijk.

Bonjour – Goede dag
Au revoir – Tot ziens
Oui/ non – Ja/ nee
Merci (beaucoup) – Bedankt
S’il vous plaît – Alstublieft
Pardon!/ excusez-moi! – Sorry!
Ça va – alles goed (?), in orde, akkord, okee (woord voor alles)
Ça fait combien? – Hoeveel kost dit?
Où est…? – Waar is…?
Je ne parle pas français – Ik spreek geen Frans

Ça va et ah oui

Zelfs met mijn zeven jaar Frans op school en twee maanden werken in Frankrijk versta ik nog steeds niet alles in het Frans. Toch heb ik manieren gevonden om een Frans gesprek gaande te houden.

Het eerste zijn de woorden ‘ҫa va’ die je niet alleen maar gebruikt om te vragen hoe het met iemand gaat of om hierop te antwoorden. Ça va kan eigenlijk het antwoord zijn op bijna elke vraag. Het betekend zo iets als in orde, komt goed, prima, okee dus als iemand je iets vraagt kun je altijd proberen met ҫa va te antwoorden.

Als je goed naar gesprekken tussen Fransen luistert, zeggen ze vaak ‘ah oui’ of ‘mais non’ op wat andere zeggen. Simpele tip voor als iemand je iets verteld en je niet zo goed weet wat je moet antwoorden: als het verhaal positief klinkt zeg je ‘ah oui’ en als het verhaal minder leuk klinkt zeg je ‘mais non’.

Fake it until you make it

Hoe kun je Frans klinken zonder van origine Frans te spreken? Dit filmpje laat het zien.
Hiermee spreek je natuurlijk niet echt Frans maar het geeft wel inzicht op de Franse uitspraak.
En mocht je dan toch in het Engels over moeten stappen tijdens een gesprek probeer het eens met een Frans accent. Fransen verstaan dit vaak een stuk beter.

Durven

Frans spreken is durven! Zo leer je het beste een taal. Soms is dat nog best wel lastig. Fransen spreken snel en de uitspraak is ook niet de makkelijkste maar vooral niet de moed op geven!

De Fransen zijn trots op hun taal en vinden het vaak juist mooi om te zien als mensen hun best doen om het te spreken.

Andere talen

Kun jij hier iets mee? Ik heb ook nog blogs geschreven over Duits en Italiaans tips voor vakantiegangers.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Lodges en Provence

Familie Hernaus, 4 januari 2017

Goed onderhouden!

Mooie en verzorgde Lodge. Park is goed georganiseerd en wordt goed onderhouden. De lodge zelf is ruim en praktisch opgezet. Daarnaast is de staanplaats groot waardoor je niet bij de buren op schoot zit. Voor ons een prima locatie. Zwembad en restaurant zijn top. Verder is er veel te zien en te ondernemen in de directe omgeving zoals Grignan, Valreas, Fietsen, te veel om op te noemen.

Bezocht Lodges en Provence in september 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality