Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De charme van een agriturismo

Authenticiteit op den top!

Agriturismo’s zijn de nummer één authentieke en duurzame accommodaties die je in Italië vindt en ook Charme & Quality is er gek op. Maar wat als je nog nooit in een agriturismo hebt geslapen én je hebt er nog nooit van gehoord, hoe weet je dan wat de charme van een agriturismo is? Waarom zou je ervoor kiezen om deze accommodatie te boeken? Nou, dat vertel ik je graag in dit blog!

Rust, ruimte en natuur

Laat ik eerst maar beginnen met wat een agriturismo is. Van oorsprong zijn het Italiaanse boerenbedrijven die kampeerders een plekje op hun land gaven om te kamperen. Dan kon je tegen een kleine vergoeding overnachten in de natuurlijke omgeving van Italië. Soms mocht je zelfs aan tafel schuiven bij de eigenaren van de boerderij, waar je heerlijk, authentieke Italiaanse gerechten voorgeschoteld kreeg van de vrouw des huizes. Sinds een aantal jaren is dit uitgegroeid, maar het authentieke gevoel van Italië is er nog steeds. De boerenbedrijven hebben hun huis beschikbaar gesteld of hebben een aantal prachtige vakantiewoningen laten bouwen om vakantiegangers te ontvangen. Zoals ik het zie lijkt het een beetje op een luxe Nederlandse bed&breakfast.

Je overnacht echt middenin de natuur. Je kunt je wel voorstellen dat die boerderijen tussen de olijfgaarden staan, in alle rust. En daar heb jij je vakantiewoning: hoe ideaal?

i-53041_2a_021-800x600

Wijn, olijven, honing…

Ik ben persoonlijk gek op het gebruik van lokale producten als ik in een ander land ben. De marktjes afstruinen om de producten van het land binnen te slaan en op mijn vakantiebestemming een lekkere maaltijd te maken. Op een agriturismo worden vaak nog zelf producten van het land gehaald. De meest voorkomende zijn dan wijn en olijfolie. Diacceroni en Panieracci zijn agriturismo’s die bijvoorbeeld zelf honing en limoncello maken. Die echte pure producten van Italiaanse bodem, die krijg je niet precies hetzelfde in de supermarkt!

knipsel

Kortom; de charme van een agriturismo vind je in de authenticiteit. Het pure leven van de Italianen en de rust en natuur om je heen!

Ben je zo enthousiast? Kijk dan eens op onze pagina met agriturismo’s, je vindt ze door heel Italië!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality