Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cultuur snuiven op Sicilië

Zon, zee, strand en een verrassende cultuur!

Op het paradijselijke eiland Sicilië vind je niet alleen de mooiste stranden en prachtige natuur, maar is er ook op cultureel gebied veel te ontdekken. Dankzij de locatie in de Middellandse Zee is er een mix van culturen te vinden en hierdoor zijn er veel interessante kunstuitingen en oude architectuur te zien. Wat je niet mag missen deel ik met je in dit blog!

Overal op het eiland ligt de historie voor het oprapen. Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is een aanrader vanwege de bijzondere mix van bouwstijlen. Je kunt er ook goed shoppen en je zintuigen laten prikkelen op één van de gezellige markten.

Taormina

Een bekende badplaats is Taormina. Je kunt hier heel gezellig eten en winkelen en kunt niet om het oude Griekse amfitheater heen. Van dit prachtige bouwwerk is nog een groot deel bewaard gebleven en het biedt een fantastisch uitzicht op de Etna en de kust van het eiland. ’s Avonds worden hier vaak concerten en toneelstukken gehouden. Een aanrader om een keer mee te maken!

screenshot-2016-10-28-at-16-55-50

Potten en poppen

Een rijke traditie op Sicilië is het pottenbakken. De Siciliaanse pottenbakkerijen staan er om bekend kwalitatieve en mooie, felgekleurde, producten af te leveren. En zelfs tegenwoordig kun je nog kiezen uit een ruim aanbod! De meest bekende folkloristische traditie is misschien van het Siciliaanse poppentheater. Voor dit schouwspel gebruikt de poppenspeler houten marionetten met touwtjes. Een poppentheater bezoeken is echt een aanrader, want naast dat het erg vermakelijk is leer je dankzij het verhaal wat er verteld wordt ook meer over de Siciliaanse geschiedenis.

Siciliaanse eetcultuur

De keuken van Sicilië is veelzijdig en door de eeuwen heen beïnvloed door de vele veroveraars. Allemaal lieten zij hun culinaire sporen na: de Grieken met hun bereidingen van groenten, de Fransen met het bereiden van sauzen, de Byzantijnen met hun voorliefde in zoetigheid en de Romeinen met hun extravagante banketten. De Arabieren hebben de meeste invloed gehad: zij introduceerden specerijen uit het Verre Oosten en suikerriet voor het maken van zoetigheid als taart en marsepein. Ook leerden zij de Sicilianen hoe ze sorbetijs en pasta moesten maken.
Maar uiteindelijk vormen de vruchtbare grond van Sicilië, de visrijke Middellandse Zee en het fijne klimaat de basis van de rijke culinaire cultuur van Sicilië. Zoek eens een echt Siciliaans restaurantje op en eet smakelijk!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Tenuta Antica Cavalleria

Anoniem, 12 oktober 2016

Siciliaanse gastvrijheid

Tijdens onze vakantie in juni waren de eerste dagen bewolkt, iets kouder dan verwacht, daarna was het prachtig weer. De accommodatie heeft een prachtige ligging (hoewel wel langs een doorgaande weg), mooi uitzicht, mooi tussen wijngaarden/fruitbomen. Siciliaanse gastvrijheid. De bestemming heeft veel charme, weinig quality. Kinderbedje was dusdanig laag, dat ons zoontje eruit kon klimmen (in slaapzak!) en dus gevallen is. Geen alternatief beschikbaar. Kwaliteit bedden was erg slecht en met een beetje meer schoonmaken en enkele puntjes op de i (her en der een schroefje etc) valt er heel veel winst te behalen. De ontvangst was Siciliaans hartelijk, werd direct gevraagd of we ook nog iets wilden eten. Aan de andere kant hadden ze nog geen kinderbedje-stoel klaar staan, terwijl het 22 uur was en wij dit wel hadden geserveerd. De accommodatie is goed gelegen tov de Etna en andere dorpjes, typisch Siciliaanse dorpjes in de omgeving en ook toeristische trekpleisters in de buurt. Onze vakantie was een echte Siciliaanse beleving in vele opzichten. Wij zouden deze accommodatie bij anderen aanbevelen

Bezocht Tenuta Antica Cavalleria in juni 2014 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Charme & Quality