Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Culinair en lokaal genieten op Corfu

Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik het kennismaken met andere culturen. Ik ben dan ook dol op het proberen van lokale gerechten en zoek graag een plek uit in een klein authentiek restaurantje. En aan het eind van mijn vakantie? Dan wil ik elk gerecht dat typerend is voor een land geproefd hebben. Sinds kort hebben wij aanbod in Griekenland, waaronder ook op het eiland Corfu. En daar ben ik super enthousiast over. De Griekse keuken is sowieso erg goed, maar op Corfu al helemaal. Met de Venetiaanse invloeden worden hier twee topkeukens gecombineerd. In dit blog neem ik je mee op culinaire reis over Corfu en vertel ik je wat je echt moet proberen wanneer je vakantie viert op dit zonovergoten eiland. Ben je klaar om lokaal te genieten op Corfu?

Lokaal genieten op Corfu - Charme & Quality

Foto via Pxhere

Lokale gerechten met rundvlees

Ik benoemde het al even kort, maar op Corfu komen Venetiaanse invloeden en de Griekse keuken samen. Waar je op dit eiland ook ‘gewoon’ Grieks kunt eten, zijn de echte lokale specialiteiten bereid met een Italiaanse touch. Twee toppers die je moet proberen? Sofrito en Pastitsada. Beide gerechten worden bereid met rundvlees en zijn toch totaal anders. Bij Pastitsada wordt het rundvlees geserveerd met saus en pasta. De pasta lijkt op spaghetti, maar de slierten zijn net wat dikker en smaakvoller. Sofrito is een rundvleesstoofpotje. Het vlees wordt hierbij gestoofd in wijn waarbij kruiden als knoflook en peterselie worden toegevoegd. Dit gerecht wordt geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Likeur van eigen bodem

Toen ik een tijdje geleden uit eten ging in een Grieks restaurant (in Nederland) kregen we als afsluiter een drankje van het huis aangeboden. Mijn tafelgenoten die bijna stamgast zijn in dit restaurant raadden me aan om voor de Koum Quat likeur te gaan. Erg zoet, maar super lekker volgens hen. En ik kon ze geen ongelijk geven. Sindsdien ben ik fan van deze likeur en later kwam ik er dus achter dat dit drankje zijn oorsprong in Corfu kent. De likeur wordt gemaakt van kleine sinaasappels die aan de gelijknamige bomen groeien op het eiland. Helaas heb ik deze likeur nog niet op Corfu zelf kunnen proeven. Maar als die al zo goed smaakte in Nederland? Dan kan het daar alleen nog maar beter zijn!

Koum Quat - culinair en lokaal genieten op Corfu

Foto via Pxhere

De allerbeste olijfolie

Olijfolie tijdens een vakantie in Griekenland of Italië, zo lekker! Het liefst neem ik flessen mee naar huis zodat ik heel het jaar door kan genieten van de smaak van het land waar ik op vakantie ben geweest. Een van de beste olijfolie ter wereld hebben ze met zekerheid op Corfu. Niet voor niets spot je bijna overal waar je komt olijfbomen. De grond op dit eiland is dan ook super vruchtbaar en erg geschikt om de perfecte olijven te produceren, waar vervolgens dus weer de beste olijfolie van wordt gemaakt. Tip: bezoek een lokale boer en laat je alles vertellen over de productie en de verschillende soorten olie die typerend zijn voor Corfu.

Olijfolie - Lokaal genieten op Corfu

Foto: Juan Gomez via Unsplash

Echt lokaal genieten op Corfu bij een taverne

Kun je ook niet wachten om bovenstaande lokale specialiteiten uit te proberen tijdens je vakantie? Schuif dan wel aan bij een lokaal restaurantje, oftewel, een taverne. Hier weet je zeker dat de gerechten bereid worden zoals ze bereid horen te worden. Daarnaast is het ook nog eens veel gezelliger en een stuk goedkoper. Wedden dat je aan het eind van het diner ook nog nieuwe vrienden hebt gemaakt met de lokale bevolking?

Wil je ook lokaal genieten op Corfu? Neem dan even een kijkje tussen ons aanbod op Corfu.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Le tournesol

Familie Beumer, 4 januari 2018

Prachtige kleine camping

Prachtige kleine camping op een hele mooie plek. De eigenaren doen er alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Geweldige natuur, prachtige dorpjes en vele bezienswaardigheden!

Bezocht Le tournesol in augustus 2017 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality