Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cocktails drinken aan de Costa del Sol, Spanje

De Spaanse Zonnekust, ook wel bekend als de Costa del Sol. Deze 300 meter lange kustlijn wordt over het algemeen geassociëerd met feestjes, ontspanning en gezelligheid. En dat is naar mijn mening helemaal terecht. Bereid je maar alvast voor op een heerlijke zonvakantie met vrolijkgekleurde parasolletjes in fruitig ruikende cocktails. Het is vakantie! En dat vier je in stijl aan de Costa del Sol.

Costa del waar?

Een stuk Spaanse kust aan de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië. Tussen Gebraltar en Almería. Natuurlijk heb jij weleens gehoord van plaatsen als Torremolinos en  Marbella. Málaga is de grootste stad en vormt tegelijkertijd de scheidingslijn tussen het minder toeristische gedeelte en de populaire badplaatsen. Het westelijke deel bruist van de gezellige levendigheid. Hier is waar het allemaal gebeurt.

Een oranje paraplu’tje por favor

Neerstrijken op een terras en een borrel drinken kan langs de hele kustlijn. Net zoals zonnen op het strand, smakelijk genieten van de Spaanse keuken en luisteren naar zowel nationale al internationale artiesten. Maar kom je voor het echte uitgaansleven? Dan heb ik wel wat meer tips voor je.

Chiringuitos op het strand van Torremolinos

Er zijn tal van uitgaansgelegenheden te vinden in Torremolinos. Voordat de discotheken open gaan, heb jij natuurlijk al trek in tapas en een drankje. Hiervoor ga je of naar een bar of naar een van de chiringuitos op het strand. Een soort van open hutjes die in de zomermaanden helemaal hip zijn. Voeten in het zand en genieten van de avond. Clubs die het benoemen waard zijn: Fun Beach, inclusief zwembad en personeel in zwemkleding. El Palladium, geopend tot 9 uur de volgende ochtend en Pipers, voor diverse live acts.

shutterstock_20595193

Zien en gezien worden in Marbella

Opvallend aan het uitgaansleven van Marbella is dat de populariteit van bars, kroegen en discotheken ieder jaar wisselt. Het ene jaar kan een bepaalde plek bruizen van hipheid, waar je er het volgende jaar een speld kunt horen vallen. Aan aanbod aan uitgaansgelegenheden is breed. En zowel overdag als wanneer de zon in zee gezakt is, draait het allemaal om looks en uitstraling. Bedenk dus van te voren goed wat je in je koffer stopt. Discotheken die de afgelopen jaren goed stand hebben weten te houden zijn Dreamers, Tibu Banus en Olivia Valere.

Málaga: cocktails in de Weekend

Met een avondje op traditionele wijze borrelen, is helemaal niets mis. Je bent tenslotte in Spanje. Vier de avond in diverse bars onder het genot van diverse drankjes en tapas. Sfeer en goed gezelschap komen als vanzelf op je af. De meeste uitgaansgelegenheden vind je op Plaza de la Merced, Plaza Uncibay, de Calle Grananda en Calle Marquez de Larios. Houd je van cocktails? Dan staat een bezoek aan Weekend (Plaza de la Merced) boven aan jouw lijstje.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality