Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bundel jouw mooiste herinneringen in een fotoalbum!

Wist je dat foto’s ons vertellen wat belangrijk voor ons is? Voor de meeste mensen zijn fotoboeken één van de meest waardevolle bezittingen. Het leven bestaat namelijk uit heel veel mooie momenten en deze leggen we maar al te graag vast. Ondanks dat we het liefst alles willen onthouden, blijven de meeste herinneringen in grote lijnen achter. We moeten af en toe wat herinneringen voorbij laten varen om nieuwe ervaringen op te doen. Uit het oog, maar niet uit het hart met je eigen fotoalbum! We geven je graag wat tips voor het creëren voor jouw eigen geluksbundel in dit blog!

Het selecteren van foto’s 

Ondanks dat we misschien heel veel favoriete plaatjes hebben, is het goed om hierin een selectie te maken. Verwijder ten eerste de mislukte en bijna gelijke foto’s. Je kunt wel tien foto’s hebben van hetzelfde voorwerp, maar je zit niet te wachten op een fotoalbum vol dezelfde kiekjes, toch? Het scheelt een hoop tijd als je eerst een selectie maakt van de meest belangrijke foto’s. Wanneer je alle foto’s op ‘n rijtje hebt, dan is het goed om een thema te bedenken van je fotoboek. Je kunt bijvoorbeeld een fotoboek maken van je favoriete vakantie, maar je kunt ook boek maken van het afgelopen jaar waarin je de belangrijkste momenten deelt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Foto via Unsplash

Een verhaal maken 

Een fijne manier om je foto’s een mooi plekje te geven in je fotoalbum is door te werken met een begin en een eind. Wanneer je bijvoorbeeld een fotoboek van een vakantie wilt maken, dan kun je beginnen met de dag van vertrek en eindigen met de dag dat jullie weer veilig thuis zijn gekomen. Zo zorg je voor een chronologisch en gestructureerd geheel wat het makkelijk maakt om doorheen te bladeren. Een verhaal is natuurlijk niet compleet zonder tekst. Vaak kun je de foto na een aantal jaar nog wel herinneringen, maar weet je ook nog de reden waarom je juist deze plek hebt vastgelegd? Schrijf er een kort stukje bij en lees het terug om jouw favoriete herinneringen terug te halen!

Foto via Unsplash

Get creative!

Laat je creativiteit de vrije loop met het maken van je eigen fotoboek. Het is tenslotte jouw boek, waardoor je deze helemaal zelf kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een foto collage maken op meerdere pagina’s, waarbij je foto’s met een bepaald thema kunt samenvoegen. Ook kun je werken met verschillende kleurtinten om een bepaalde sfeer te creëren wat past bij jullie herinnering. Heb je vooral veel vakantiekiekjes met een overdosis aan heerlijke zonnestralen? Geef dan je thema een lichte/oranje kleur, zodat dit mooi past bij jullie foto’s. Wat je ook kiest, bedenk vooral goed dat dit boek helemaal van jou is en dat je er zelf je eigen draai aan kunt geven. Niks is te gek!

Hoe ga jij je mooiste herinneringen bewaren?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Agriturismo Il Castagno

Familie Jetten, 22 maart 2017

Superaccommodatie!

Een super accommodatie. Top ligging, ontzettend gastvrij en erg mooi. Mooie plekken in de omgeving: Siena, Florence, cinque terre, san gimiano.

Bezocht Agriturismo Il Castagno in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality