Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bordeaux als bestemming

Bordeaux is de stad van wijn, vijgen en kaas. Deze Zuid-Franse stad is absoluut het bezoeken waard, en niet alleen vanwege het historische stadscentrum, maar ook omdat het één van de mooiste steden van Frankrijk is! Hieronder tip ik over mooie bezienswaardigheden in Bordeaux en tips over het winkelen en over de evenementen die hier jaarlijks plaatsvinden.

Bezienswaardigheden

Voor culturele bezienswaardigheden ben je in Bordeaux op de goede plek. Ga bijvoorbeeld eens naar Palais Rohan kijken. Dit gebouw is sterk symmetrisch gebouwd en heeft nog een ouderwetse stijl. Binnenin het paleis is het heel sfeervol en er zitten musea in het paleis, zoals Musée Des Beaux-Arts. De collectie van dit museum heeft twee volle galerijen en je kunt er meesterwerken vinden van Franse, Spaanse en Vlaamse kunstenaars. Een andere grote toeristentrekker, CAPC Musée d’Art Contemporain, is gevestigd in een oud warenhuis in de haven. Hier vind je een zeer uitgebreide collectie van meer dan 700 kunstwerken. Deze kunstwerken komen uit allerlei verschillende moderne kunststromingen. Qua kunst en cultuur is er dus genoeg te doen in Bordeaux!

Bordeaux

Shop till you drop

Bordeaux is een perfecte stad om te winkelen. Je vindt er kleine winkeltjes en boetiekjes, maar ook grotere winkelstraten en -centra. De stad heeft twee grote winkelcentra: Galeries Lafayette en Centre Commercial Mériadeck. In Galeries Lafayette vind je vooral parfumeriezaken en exclusieve kledingmerken. In Centre Commercial Mériadeck kun je ook terecht voor muziekwinkels en boekenwinkels.

Heb je het niet zo op grote winkelcentra, maar wandel je liever door de straatjes terwijl je ook nog van de zon kunt genieten? Geen zorgen, want Bordeaux beschikt over veel winkelstraten. De belangrijkste winkelstraat is de Rue Sainte Cathérine. In deze straat vind je alles: grote winkels, maar ook kleine boetiekjes. Tussen het winkelen door kun je nog lekker op een terrasje gaan zitten en wijn, vijgen en kaas nuttigen!

Evenementen in Bordeaux

Eén van de leukste evenementen in Bordeaux vindt plaats in april, namelijk de grote fotografietour. Er zijn verschillende fototentoonstellingen opgezet op ongeveer vijftien belangrijke culturele plekken in Bordeaux. De ene fototentoonstelling is meer klassiek en de ander meer modern. Daardoor kun je er volop van genieten zonder verveeld te raken.

Een ander, toch wel onmisbaar, evenement is de Vinexpo, een wijnevenement dat plaatsvindt in juni. De expositie is wel meer bedoeld voor een selecte groep wijnhandelaars, dus misschien kun je beter je eigen expositie maken met wijn op het terras!

terras - Bordeaux

 Benieuwd naar onze bestemmingen in de buurt van Bordeaux? Klik hier!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Rives Marines

Familie Bogaerts, 4 januari 2017

Mooi zwembad en mooie waterplas!

Ervaring

Mooi zwembad op het park, en in de buurt op 300 meter afstand een waterplas met langzaam aflopend zandstrandje. Dit is geen strandje wat direct aan het basin van Arcachon is gelegen. Park is goede uitvalbasis om met de auto naar de kust (20 km) te rijden. Tips in de omgeving zijn de plaats Arcachon, meer van Carzaux en dierentuin en de hoogste duin van Europa, de dune van pyla.

Bezocht Rives Marines in september 2015 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality