Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezoek het fantastische eiland Lanzarote!

Wist jij dat het eiland Lanzarote onlosmakelijk is verbonden met de kunstenaar César Manrique? Deze alleskunner was een kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur. Om zijn werk levendig te houden,  kom je zijn werk op verschillende plaatsen op het eiland tegen. Een grote reden waarom mensen dit eiland bezoeken, is vanwege de prachtige stranden, lekker eten en het prettige klimaat. Daarnaast zijn er ongeveer 300 vulkanen op het eiland te vinden. Deze parel van een eiland is dan ook een ‘must see’ voor iedereen! Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Vulkanen, grotten en meer 

Wil je naar Lanzarote op vakantie met FTI reizen? Dan is het goed om te weten dat je van mooie aanbiedingen kunt genieten. Zoals eerder besproken, staat Lanzarote bekend om haar vele vulkanen. Zo kun je een bezoek brengen aan Timanfaya Nationaal Park. Hier kun je een waanzinnig vulkaanlandschap bezichtigen. Dit kun je  tussen de plekken Yaiza en Tinajo doen. Wil je ’s werelds langste vulkanische lava buis zien? Dan kun je dit bewonderen bij Túnel de la Atlántida. Deze lavabuis is ongeveer 20 tot 30 meter diep met een onderaards meer, waar diepzee krabben wonen. Daarnaast kun je ook lavagrotten bezoeken. Het complex van lavagrotten staan bekend onder de naam Jameos del Agua. Hier kun je ook een grot van 7 meter bezichtigen dat door César Manrique is vormgegeven. Een van de fraaiste uitzichtpunten van Lanzarote vind je in het uiterste noorden van het eiland. We hebben het over niets minder dan de Mirador del Rio. Je kunt van een betoverend uitzicht genieten, waarbij je zicht hebt op de eilandjes La Graciosa, Montaña Clara en Alegranza. Wist je dat dit eiland ook een groen meer geeft? Vanwege dit meer, dat door ondergronds zeewater wordt gevuld, is het dorpje El Golfo een trekpleister voor vakantiegangers over de hele wereld. Uiteraard kun je ook naar Teguise om door een prachtig oud centrum te lopen of het beruchte piraten museum te zien.  

Foto via Unsplash

Leuke activiteiten op Lanzarote

Wil je leuke activiteiten ondernemen? Dan kan dat natuurlijk ook. Het strand Las Cucharas is de ultieme plek om naartoe te gaan als je wilt surfen. In het heuvelachtige noorden van de Costa Teguise kun je mountainbiken en wielrennen. Doordat dit gebied een schitterend vulkaanlandschap heeft, kun je er ook mooie foto’s schieten. Wil je een beetje tot rust komen en een heerlijke wandeling maken? Dan kun je dit in het wandelgebied van Los Ajaches doen. Hier vind je de oudste bergen die in het zuidoosten van het eiland gelegen zijn.

Foto via Unsplash

Kortom, Lanzarote is een echt vulkaaneiland. Dit maakt het mogelijk om van een prachtig vulkaanlandschap te genieten, stranden te bezoeken en te genieten van heerlijk eten.

Zien we jou op Lanzarote?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Dolomiti Camping Village

Familie Schepers, 4 januari 2017

Heel goed restaurant!

Prachtig gelegen tussen Brenta gebergte en nationaal park Stelvio. Mooie meren en veel wandelgebied in de omgeving. Vele sporten mogelijk op de camping waaronder raften. Camping is klein en dus ideaal voor kinderen. Zwembad is niet zo groot maar de kinderen hebben zich goed geamuseerd. Elke dag toezicht bij ’t zwembad. Er is een heel goed restaurant op de camping. Tips in de omgeving zijn Val di Rabbi, Trento (science museum), Val di Pejo (Pejo 3000 lift), Brenta gebergte en de vele prachtige meren.

Bezocht Dolomiti Camping Village in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality