Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezoek de Bloemenrivièra!

3 redenen waarom je deze regio moet bezoeken!

Langs de westkust van Italië vind je de regio Ligurië, beter bekend als de Bloemenrivièra. Deze prachtige regio bevindt zich tussen de Frans-Italiaanse grens tot aan Toscane. Met aan de ene kant de Ligurische zee en aan de andere kant de Apennijnen is dit een ideale vakantiebestemming!

Natuur

Een groene kuststrook, prachtige rotspartijen, een helderblauwe zee en mooie zandstranden zijn de redenen waarom de natuur van de Bloemenrivièra adembenemend is. Het heeft zijn naam te danken aan de begroeiing. De meest mooie bloemen vind je in het bergachtige gebied; van rozen tot aan geraniums en zelfs orchideeën. Langs de kust vind je er vooral veel palmbomen. Dus hoewel het niet zo ver van ons koude kikkerlandje is verwijderd, waan je je in de Bloemenrivièra in een heel ander landschap. Dit wisselende landschap biedt vele mogelijkheden. Zo zijn er tal van wandelpaden. Zowel in het groene binnenland als langs de mooie kust. Alleen al om de natuur is een bezoekje aan deze regio de moeite waard!

bloemenrivièra

Cultuur

Naast natuur is de Bloemenrivièra ook rijk aan cultuur. Er zijn vele mooie plaatsjes te vinden. Zoals de kustplaats Genua, wat tevens een van de grote plaatsen is in dit gebied. Breng een bezoekje aan de marmeren paleizen of dwaal door de Via Garibaldi. Met een lengte van 250 meter vind je hier de meest mooie 16-eeuwse paleizen, die werden gebouwd door de rijkste families van de Republiek Genua.

En dan is er natuurlijk de Cinque Terre. Binnen een straal van tien kilometer vind je er de vijf dorpjes; Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze vijf dorpjes staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en moet je gewoon gezien hebben in je leven! Met de auto is dit gebied moeilijk te bereiken. Kies voor de trein of loop langs de prachtige wandelpaden met uitzicht over de zee. Het dorpje Albenga is vanwege haar middeleeuwse centrum ook de moeite waard. En na een dag de omgeving te hebben ontdekt is het natuurlijk tijd voor… De Italiaanse keuken! Bekende specialiteiten als pesto en focaccia komen uit Ligurië en vind je dus zeker op de kaart. Andere specialiteiten uit dit gebied zijn gevulde groentes, hartige taarten en veel verse groenten en kruiden uit de omgeving.

Avontuur

Door de prachtige natuur en de cultuur is een bezoekje brengen aan de Bloemenrivièra een avontuur op zich. Maar er is meer! Door sportieve activiteiten als hiken en mountainbiken leer je de omgeving op een andere manier kennen. Daarnaast kun je op avontuur in de grotten van Toirano. Hier kun je naast de mooie grot ook archeologische vondsten bekijken. Of wat dacht je van een middagje dolfijnen en/of walvissen spotten? Door de vele plankton en vissen die te vinden zijn in de Ligurische Zee komen iedere zomer walvissen, dolfijnen en andere zoogdieren naar dit gebied. Grote kans dus dat je deze dieren in hun natuurlijke omgeving kunt spotten!

Kortom, de Bloemenrivièra is een afwisselende regio waar je zowel naartoe kunt voor een ontspannen vakantie aan de prachtige kust als kunt genieten van de vele activiteiten. Voor accommodaties in deze regio verwijs ik je naar onze bestemmingspagina.

bloemenrivièra

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality