Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezienswaardigheden in Wenen die je niet mag missen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een bezoekje te brengen aan Wenen. Niet zo gek, want de Oostenrijkse hoofdstad is een schitterende plaats om te bezoeken! Deze historische stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en is zeker het bezoeken waard! Ga jij binnenkort reizen naar Wenen en ben je benieuwd wat er allemaal te zien valt? Lees dan zeker even mee!

Schloss Schönbrunn

Het is een bijzondere ervaring: een paleis midden in de stad. Dat is namelijk wat Schloss Schönbrunn is! Vroeger bevond dit indrukwekkende gebouw zich in de natuur, maar nu maakt het deel uit van de westelijke kant van het historische centrum. Rondom het paleis ligt een mooi park waar je lekker in kunt rondlopen. Plan je bezoek aan Schloss Schönbrunn goed; het is een echte toeristische trekpleister en het kan er nog weleens druk zijn.

Prater

Ook het Praterpark mag je niet overslaan. Dit is een park waar je veel leuke attracties en horecagelegenheden kunt vinden. Het hoogtepunt is toch wel het grote reuzenrad van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over de stad Wenen. Het is niet zomaar een reuzenrad; het stamt al uit de 19e eeuw en is maar liefst 65 meter hoog. Maar ook voor je rust kun je prima een bezoekje aan Prater brengen; ondanks de attracties is het alsnog een mooi en rustig park om eens lekker in rond te wandelen. Dit komt omdat het park wel zo’n 4 kilometer beslaat. Een echte aanrader dus!

Stephansdom

Ben je een liefhebber van architectuur? Dan kan een bezoek aan de Stephansdom niet ontbreken aan je stedentrip naar Wenen. De prachtige oude Dom is gebouwd in de gotische stijl en is een lust voor het oog. Ook het interieur is indrukwekkend om te zien, dus het is zeker aan te raden om ook even naar binnen te gaan. Een pluspunt aan een bezoekje aan de Stephansdom is dat deze zich midden in een erg leuk gebied van de stad bevindt. Ben je uitgekeken bij de Dom? Dan plof je zo neer bij een gezellig eettentje of café daar in de buurt. Wil je koffie drinken of eten met uitzicht op de Dom? Breng dan een bezoekje aan het Justizcafé. Dit is een restaurant op de vijfde verdieping van het paleis van justitie en is open voor publiek. Vanaf daar heb je een panorama-uitzicht op de stad en de Stephansdom!

Hundertwasser Haus

Ben je op zoek naar een hoogstaand staaltje architectonisch werk? Dan ben je bij het Hundertwasser Haus aan het juiste adres. Het Hundertwasser Haus is een kleurrijk appartementencomplex en bevat opvallende vormen en lijnen. Vergeleken met de rest van Wenen valt het erg uit de toon, maar dit is juist het leuke eraan! In het complex wonen en werken nog gewoon mensen, dus je kunt helaas niet binnen kijken. Toch is het Hundertwasser Haus erg aan te raden omdat je er mooie foto’s kunt maken. Daarnaast ligt het in een fijne, boomrijke wijk van de stad en kun je dus even lekker bijkomen van alle stadse hectiek!  

Wat ga jij bezoeken tijdens jouw verblijf in Wenen?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality