Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezienswaardigheden in Andalusië

Andalusië is de meest zuidelijke regio op het Spaanse vaste land. Met een prachtige kustlijn en unieke steden is de regio een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. In dit blog vertel ik over een aantal bezienswaardigheden in Andalusië die een bezoekje waard zijn.

Steden

Wanneer je op vakantie gaat naar Andalusië zijn er een aantal steden die je niet wil missen. Allereerst natuurlijk de hoofdstad Sevilla. De geschiedenis van Sevilla gaat terug tot in de Roemeinse tijd. Dit zie je terug in de vele historische gebouwen in de stad. Bezoek het koninklijk paleis, struin over de Plaza de España of door de kronkelende straatjes van de Joodse wijk Santa Cruz.

Ook Granada moet op je bucketlist. De stad is voornamelijk bekend door het oude fort Alhambra, een wereldberoemd bouwwerk, maar Granada heeft nog veel meer te bieden. Ontdek de stad en  geniet op een van de terrasjes op Plaza Bib-Rambla van echte Spaanse tapas met een heerlijk glaasje wijn.

Aan de kust van Andalusië vind je Malaga, een van de bekendste badplaatsen van Spanje. Naast zee en strand, heeft de stad een schitterende haven en er is ook een Moors fort te bezichtigen.

Natuur

Naast een schitterende kustlijn heeft Andalusië nog veel meer schitterende natuur. Bezoek bijvoorbeeld het grootste natuurpark in Spanje, Parque Nacional de Doñana. Je ziet er verschillende landschapsvormen terug en je kunt er wilde dieren spotten. Er zijn onder andere herten, zwijnen, lynxen en arenden te zien in het park.

Een unieke ervaring in Andulusië is rondtrekken in de woestijn van Almeria, de enige woestijn in Europa. Bijzonder is dat verschillende westernfilms hier zijn opgenomen, zoals de wereldberoemde The Good, The Bad and The Ugly met Clint Eastwood.  

Andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, zijn de bijzondere rotssteenformaties van El Torcal, natuurgebied Sierra de Grazalema en de schitterende rotskust van Cabo de Gata.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Casas de Montejaque

Familie van Twist, 3 januari 2017

Mooie, sfeervolle accommodatie!

Mooie, sfeervolle accommodatie in een pitoresk dorpje. Tips in de omgeving zijn het dorpje zelf, Ronda, Setenil. Gewoon heerlijk rondrijden met de auto!

Bezocht Casas de Montejaque met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality