Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs
8

Domaine des Roches Jaunes

Bretagne, Frankrijk

  • Direct aan zee
  • Overdekt zwembad
  • 45 km aan wandelroutes

Kleinschalig vakantiepark rondom een oud kasteel… wat een sprookjesachtige omgeving in Bretagne! De vakantiewoningen liggen vlak aan de kust, dus een dagje strand is geen probleem.

Een wit kasteeltje aan een zee, omringd door enkele moderne vakantiewoningen. Dat is Vakantiepark Domaine des Roches Jaunes! Hier vind je rust, natuur, prachtige vergezichten en een gastronomische keuken.

Kasteel aan de kust

Langs de kust van Bretagne kun je prachtig wandelen. Golven beuken tegen de hoge kliffen. Dit is werkelijk een spektakel! De grillige Bretonse kust heeft ook een romantische kant. In de lieflijke baai van Morlaix huist het kasteel Roches Jaunes. Het is het middelpunt van een kleinschalig vakantiepark, waar je dus logeert met uitzicht op zee.

Baai met zandstrand

Ontbijten met het ruizen van de golven op de achtergrond, wat wil je nog meer? De moderne vakantiewoningen zijn van alle gemakken voorzien. Het strand ligt bovendien op een steenworp afstand. Op zee wordt gezeild. Dit kun je natuurlijk ook zelf leren hier!

Schilderachtig uitzicht

Het uitzicht vanuit de baai van Morlaix lijkt zo van een schilderij geplukt. Smaragd blauw zeewater en in de verte een wirwar aan rotsen en kleine eilandjes. Sommige kun je zelfs bezoeken. Het eilandje Batz is zo’n echte parel in de oceaan, vanwege het unieke natuurschoon.

Van Plougasnou tot Morlaix

Domaine des Roches Jaunes ligt bij het dorpje Plougasnou. Elke dinsdag is er markt, vol verse vis en schelpdieren. De Jakobsschelp is hier een specialiteit. Die moet je hier dus zeker eens proeven. De kastelen en landhuizen in het binnenland herinneren aan de vroegere rijkdom van Bretagne. In Morlaix ontdek je bijvoorbeeld de sierlijke vakwerkgeveltjes en het imposante viaduct.

Domaine des Roches Jaunes op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Charme & Quality