Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bestemming uitgelicht: Fattoria il Salice

Groen, groen, en gro... Gastvrijheid!

Een pareltje middenin de natuur: dat is Fattoria il Salice. Zoals vele agriturismi ligt Il Salice op een plek die is omgeven door de glooiende heuvels van Toscane. Het is een plek waar het oude karakter van een Italiaanse boerenbedrijf nog goed zichtbaar is. Een bijzonder plekje waar je één met Toscane wordt en waar de typische Toscaanse sferen tot leven komen! En dat allemaal gerund door een Italiaanse familie die aan alles denkt. Een lekker bord pasta met een fles water en wijn dat voor je klaarstaat als je op de agriturismo aankomt. Of een paar stuks fruit als je een dag naar het strand of de natuur ingaat. De gastvrijheid voel je hier door alles heen!

Natuur

In Toscane draait het allemaal om rust, natuur en cultuur. En dat heeft Il Salice op elke manier omarmd. De agriturismo heeft een enorme bloementuin aangelegd waar je uren naar kunt kijken. De eigenaren doen er alles aan om het goed te onderhouden, het is dan ook het pronkstuk van de agriturismo. Overal vind je prachtige bloemen terug. In grote bakken rondom het zwembad, bij de speelplaatsen. Overal waar je kijkt zie je vrolijke bloemstukken in het geel, roze, paars, alle kleuren!

Eén met Toscane

Hoe kun je deze regio beter leren kennen dan door met de lokale bevolking op stap te gaan? Op Il Salice woont de eigenaresse zelf op de agriturismo en is dag en nacht in de buurt. Je kunt je wel voorstellen dat het ontzettend leuk om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen. Hier kom je er achter hoe die Toscaanse specialiteiten worden gemaakt. Of een ochtendje met de eigenaresse naar de lokale markt om de lekkerste ingrediënten te kopen? Dat kan allemaal. Je komt in contact met de lokale bevolking van Toscane, de plek waar je authentiek Italië terugvindt.

fattoria-il-salice2

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality