Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Auto huren buitenland? 5 tips

Ben je van plan een auto te huren op vakantie? Bereid je dan goed voor. Zoek bijvoorbeeld van te voren verhuurbedrijven op en lees de reviews. Zoek daarnaast informatie op over de autoverzekering. Een belangrijk punt om op te letten is het verzekerde bedrag. Dit is bij veel verhuurbedrijven namelijk veel te laag. We geven je 5 tips om je op weg te helpen bij het vinden van een goed verzekerde huurauto.

auto huren buitenland 5 tips

1. Let op de hoogte van de dekking

In Amerika biedt de autoverzekering bijvoorbeeld maar een miljoen dollar vergoeding voor de kosten van (letsel)schade. Hoewel dit misschien klinkt als een behoorlijk hoog bedrag, is dit eigenlijk juist heel weinig. Bij een ongeval met ernstige letselschade lopen de kosten namelijk flink op. Ter vergelijking: in Nederland ligt het verzekerde bedrag rond de 2.500.000 euro voor materiële schade en 6.000.000 euro voor letselschade. Controleer dus altijd voor welk bedrag je verzekerd bent en kies niet voor een verhuurder waarbij de dekking maar een miljoen euro blijkt te zijn.

2. Huurauto valt altijd buiten Nederlandse auto- of reisverzekering

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat een huurauto in het buitenland nooit valt onder de dekking van je Nederlandse autoverzekering. Ook valt dit niet onder de dekking van je reisverzekering, ook al zijn er verhuurbedrijven die beweren dat dit wel zo is. Je hebt altijd een aparte autoverzekering nodig die je bij het verhuurbedrijf afsluit.

3. Bestudeer de voorwaarden en kleine lettertjes

De autoverzekering van het verhuurbedrijf biedt meestal een WA + volledig casco dekking. Controleer wel altijd de voorwaarden, want deze verschillen sterk per verhuurder en land. Zet nooit zomaar je handtekening voordat je het gehele huurcontract hebt doorgelezen, inclusief de kleine lettertjes! Twijfel je ergens over of zijn de voorwaarden onduidelijk? Vraag dit dan altijd na bij het verhuurbedrijf.

kleine lettertjes auto huren buitenland autoverzekering

4. Overweeg afkopen eigen risico

Autoverhuurders rekenen altijd een eigen risico. Je kunt er vanuit gaan dat dit fors hoger is dan het eigen risico dat voor je Nederlandse autoverzekering geldt. Je kunt daarom overwegen om dit van te voren af te kopen. Het nadeel is wel dat je dan meer premie betaalt.

5. Controleer of pechhulp gedekt wordt

Er bestaan altijd situaties waarin een verzekeraar geen dekking biedt. Vaak geldt dit ook voor pechhulp: iets waar je je misschien juist wel voor wilt verzekeren. Meestal kun je dit oplossen door je hier aanvullend voor te verzekeren.

Heb je een auto gehuurd voor je vakantie in Italië? Bekijk hier ons volledige aanbod aan bestemmingen om te bezoeken!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality