Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een agriturismo is een Italiaans vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf. Officieel is het een nog in werking zijnde boerderij met vakantiewoningen; in werkelijkheid is het vaak een sfeervolle vakantiebestemming met ruimte voor gasten en veelal een gemeenschappelijk zwembad.

De eigenaar van de agriturismo woont meestal ook op het landgoed. Een agriturismo is in vele vormen te vinden. Er zijn luxe landgoederen met zwembad of boerenbedrijven met eigen moestuin. Vaak wordt er van alles geproduceerd op een agriturismo in Italië: olijven, olie, wijn, kaas of honing. Culinair genot is daarmee één van de belangrijkste elementen van een agriturismo. Er zijn zelfs enkele agriturismo’s waarbij de eigenaren speciale pizza-avonden houden voor de gasten. Of waar kwalitatieve restaurants aan vastzitten. Lekker!

Ben je benieuwd in welke regio’s je de mooiste agriturismo’s kunt vinden? Kijk verder op het overzicht hieronder!

Charme & Quality