Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo’s voor kookliefhebbers

Wanneer je verblijft op een agriturismo, kun je in het restaurant vaak smullen van gerechten en wijn die gemaakt zijn van producten vers van eigen land. Zo zorg je goed voor jezelf en de wereld en het is nog eens extra lekker ook. Wil je nog ietsje meer en zelf (leren) koken met deze verse producten? In dit blog vertel ik over twee argiturismo’s voor kookliefhebbers.

Agriturismo Diacceroni

Kookliefhebbers zijn helemaal op hun plek, wanneer zij in een van de landhuizen van agriturismo Diacceroni in Toscane verblijven. Met de producten afkomstig uit de omliggende grond wordt olijfolie, wijn, limoncello en honing geproduceerd. De eigenaren organiseren drie keer per week een etentje voor de gasten waar zij verse gerechten koken. Wanneer je zelf in de keuken aan de slag wilt, kun je verse producten halen uit de moestuin. Daarnaast biedt het agriturismo kookworkshops aan. Met acht verschillende workshops, waaronder een workshop in verse pasta en in jam en desserts, is er voor ieder wat wils. Aan het begin van de workshop pluk je de benodigde ingrediënten rechtstreeks van het land. Verser dan dat wordt het niet! En er is daadwerkelijk aan elk detail gedacht. Kinderen kunnen gewoon meedoen en voor de hele kleintjes is zelfs een babysitservice aanwezig.

Agriturismo Antico Casale di Scansano

Dertig kilometer van de Toscaanse kust tussen de prachtige groene heuvels, ligt nog een agriturismo voor kookliefhebbers, namelijk Antico Casale di Scansano. Ook hier worden verschillende kookcursussen aangeboden, waarbij ingrediënten van het eigen land worden gebruikt. Je kunt deelnemen aan een driedaagse cursus waar je iedere dag een ander gerecht uit de Toscaanse keuken leert maken, van verse pasta tot Panna Cotta. De lessen duren tot half 1 ‘s middags. Aan het einde is het natuurlijk tijd om je eigen creaties te proeven.

Voor de creatieve kookliefhebber, wordt er een dagexcursie georganiseerd. Kunstenaar Antonio en kokkin Stella verwelkomen je in hun huis.  Je begint de dag met een wandeling op het platteland. Daarna duik je de keuken in met Stella om een compleet driegangen menu te creëren, waar je tijdens de lunch zelf van smult.  Na de lunch volgt een les in keramisch kunst, waarna je zelf aan de slag gaat met twee kunstwerken. Deze culinaire en artistieke dag wordt afgesloten met een kop thee en  heerlijke gebakje.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Agriturismo Diacceroni

Willem, 12 oktober 2016

Al met al perfect!

Het was heel erg goed weer eind juli tijdens onze vakantie, soms zelfs iets te heet, maar liefst rond de 40 graden. De ontvangst was netjes, vriendelijk en behulpzaam. Al met al perfect. Het vakantiepark is kleinschalig, gezinsvriendelijk, zeer luxe voor een camping en het heeft een leuke omgeving. Er waren wel heel veel wespen op de sportplaats en rond het zwembad. Er zijn genoeg (outdoor)activiteiten in de buurt. Ook zijn de wijnhuizen, lavendel en oude stadjes leuk om te bezoeken. Mont Ventoux is ook zeker een aanrader. Het was een leuke, actieve zomervakantie!

Bezocht Agriturismo Diacceroni in juni 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality