Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Umbrië

Het groene hart van Italië!

De mooiste agriturismo’s in Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië, heeft een wat ruigere natuur dan Toscane. De ligging is erg gunstig voor bezoekjes aan de verschillende steden in zowel Umbrië als Toscane. De regio is hiermee perfect voor natuur- én cultuurliefhebbers. Wil je dit mooie gebied verkennen vanuit een karakteristieke agriturismo? Bekijk dan nu het aanbod Agriturismo Umbrië!

Jouw vakantie in een agriturismo in Umbrië

Er zijn diverse steden en bezienswaardigheden te bezoeken vanuit jouw agriturismo in Umbrië. Umbrië staat tevens bekend om zijn mooie natuur. Bezichtig deze eens niet met de auto, maar huur een dag een Vespa! Bij veel van de agriturismo’s is het ook mogelijk om mountainbikes te huren. Ook de hoofdstad Rome is vanuit Umbrië gemakkelijk te bezoeken. Sla vooral het bekende Sint-Pietersplein met de Sint-Pietersbasiliek niet over.

In Umbrië vonden wij een aantal geweldige agriturismo’s met zwembad én met zeer gastvrije eigenaren die je graag kennis laten maken met de streek en alles wat daarmee te maken heeft, zoals bijvoorbeeld de geweldige keuken.

Culinair genieten in Umbrië

Het bekendste ingrediënt uit Umbrië dat je in veel streekgerechten tegenkomt, is de truffel. In Umbrië kom je vooral de zwarte truffel tegen, maar ook de witte truffel wordt hier gevonden. De Umbrische truffel kun je onder meer proeven in pastagerechten, sauzen, risotto’s en tapenades. De aardse en unieke smaak maakt dat deze truffels zeer geliefd zijn. Zo geliefd, dat de prijzen per kilo kunnen oplopen tot duizenden euro’s! Als je niet van truffels houdt, heeft Umbrië nog veel meer te bieden op culinair gebied, wat dacht je pasta met linzen en Umbrische pecorino (Italiaanse kaas)?

Wil je ook genieten in Umbrië? Bekijk hier de mooiste agriturismo’s in Umbrië! Ook benieuwd welke sfeervolle agriturismi wij in de rest van Italië aanbieden? Kijk dan eens hier.

Charme & Quality