Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Toscane

Genieten van cultuur, natuur en lekker eten!

De mooiste agriturismo’s in Toscane

Ben je op zoek naar de mooiste agriturismo’s in Toscane? Wij selecteren de mooiste plekjes waar je kunt genieten van het heerlijke plattelandsleven van Toscane. Vanaf jouw agriturismo bezoek je de prachtige cultuursteden van Toscane. Denk aan Siena en Florence, maar ook Lucca en Pisa mogen niet ontbreken tijdens je vakantie. Ook maak je in Toscane kennis met de pure, Italiaanse keuken.

Culinair genieten

Bij veel agriturismo’s in Toscane worden lokale gerechten bereid of de heerlijkste groenten en fruit verbouwd door de eigenaren. Een van de lokale gerechten die je echt moet proeven is Pollo alla Toscana, een typisch Toscaans kipgerecht. Hierbij wordt de kip in een heerlijke marinade gebakken. Vaak wordt dit gerecht geserveerd met streekgebonden groenten. Ook de bekende Toscaanse bruschetta (geroosterde ciabatta met tomaat, knoflook en heel veel virgin olijfolie) is heerlijk als voorgerecht of lunch. En vergeet tijdens de vakantie vooral niet een flesje wijn uit de beroemde Chianti-streek mee naar huis te nemen. Zo kun je thuis nog heerlijk nagenieten van het mooie Toscane…

De omgeving van jouw agriturismo in Toscane

Dat de natuur en de omgeving van Toscane prachtig is, daar zijn veel filmmakers het over eens. Zo was Toscane het decor van onder meer de beroemde films La vita è bella, Hannibal, Gladiator en de James Bond-film Quantum of Solace. Tevens is de Nederlandse film De Toscaanse bruiloft, hoe kan het ook anders, opgenomen in het wondermooie Toscane.

Vanaf je eigen agriturismo heb je in vele gevallen een prachtig uitzicht over de omgeving. Vaak woont de eigenaar  ook op het landgoed, maar in soms heb je de agriturismo helemaal voor jezelf. En slechts een enkele keer deel je hem met andere vakantiegangers.

De inrichting van de accommodatie is vaak in lokale, rustieke stijl of met antieke meubelen. Alle agriturismo’s in Toscane hebben een zwembad dat je of privé of met andere gasten kunt gebruiken.

Carpe diem in een agriturismo Toscane!

Charme & Quality