Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Siena

Een prachtige stad, bekend om het Middeleeuwse uiterlijk en de sfeervolle restaurantjes!

De mooiste agriturismo’s in Siena

De Italiaanse stad Siena is gelegen in de regio Toscane. Het centrum van de stad staat bekend om zijn middeleeuwse uiterlijk en de vele sfeervolle restaurantjes. Je kunt het prachtige Siena bezoeken vanuit een van onze agriturismo’s, zodat je tijdens je vakantie de perfecte afwisseling hebt tussen het rustige, groene binnenland van Toscane en het bruisende, culturele stadsleven.

Jouw agriturismo in Siena

De agriturismo’s in de omgeving van Siena zijn allemaal schitterend gelegen. Net buiten de stad, midden in de groene Toscaanse natuur. Als je om je heen kijkt heb je uitzicht over wijngaarden, olijfbomen en de typisch Toscaanse heuvels. Tevens ben je binnen no time in het mooie Siena. De agriturismo’s in Siena zijn vaak omringd door een mooie, ruime tuin en de inrichting van je vakantieverblijf is altijd sfeervol. Je kunt er voor kiezen om tijdens je vakantie te dineren in een van de restaurants die Siena rijk is. In veel gevallen kun je echter ook dineren bij de agriturismo zelf. Hier eet je streekgebonden producten en drink je overheerlijke wijn van het huis.

Bezienswaardigheden

In de stad Siena kun je schitterend wandelen. Start bij het bekende plein Piazza del Campo plein en breng een bezoek aan het stadhuis en tevens museum Palazzo Pubblico. Beklim vervolgens de Torre del Mangia. Eenmaal boven in de toren heb je een schitterend uitzicht over het plein. Ook de Fonte Gaia fontein bevindt zich op dit plein. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan is de Kathedraal van Siena, ook wel de Duomi di Siena genoemd in het Italiaans. Direct naast het bouwwerk staat een 77 meter hoge kloktoren, die in gotische stijl is vormgegeven. Verblijf je in de zomermaanden in Siena? Dan heb je kans het belangrijkste evenement van de stad mee te maken. Het evenement il Palio, de spectaculaire paardenrace, wordt namelijk tweemaal per zomer gehouden. Bij deze race zijn de jockeys gekleed in de kleuren van de zeventien stadswijken van Siena. Wil je het boeiende Siena zelf ervaren? Bekijk dan onderstaand aanbod van agriturismo’s in de omgeving.

Charme & Quality