Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Gardameer

Omringd door prachtig groene natuur, charmante dorpjes en interessante bezienswaardigheden!

De mooiste agriturismo’s aan het Gardameer

Het Gardameer is een van de bekendste Italiaanse meren. Wanneer je in de omgeving van dit meer verblijft, begrijp je waarom. Het Gardameer is namelijk omringd door prachtig groene natuur, charmante dorpjes en interessante bezienswaardigheden.

Je vakantie in een agriturismo aan het Gardameer

Onze accommodaties in de omgeving van het Gardameer zijn stuk voor stuk sfeervol gelegen. Je kunt vanuit je agriturismo eenvoudig op pad naar het meer. Hier kun je zonnebaden, wandelen of lekker watersporten. Rondom het meer is er ook meer dan genoeg te doen. Bezoek eens het Valle delle Cartiere: een rustige, bijna mystieke vallei. Ben je met het gezin op vakantie? Dan mag een bezoek aan het pretpark Gardaland niet ontbreken!

Culinair genieten

Het verblijf in een agriturismo leent zich uitstekend om de Italiaanse streekgerechten te proeven. Omdat het water van het Gardameer zeer zuiver is, is de vis uit dit meer van uitstekende kwaliteit. Proef eens pasta met witvis of gegrilde Gardameer-forel. Bij de visgerechten drink je een van de vele wijnen die uit dit gebied komen, waarvan Bardolino de bekendste wijn is. Verder wordt er veel olijfolie verbouwd in deze regio, waardoor je er bijna niet aan kunt ontkomen om een paar van deze heerlijke flesjes mee naar huis te nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze regio? Bekijk dan hieronder de mooiste agriturismo’s in de omgeving van het Gardameer! Wil je liever naar een andere regio op vakantie? Bekijk dan onze agriturismo’s in Toscane of in de rest van Italië.

Charme & Quality