Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Elba

Ontdek de rijke geschiedenis van het eiland waarop Napoleon in ballingschap heeft geleefd!

De mooiste agriturismo’s op Elba

Het Italiaanse eiland Elba is gelegen in de regio Toscane. Het is het op twee na grootste eiland van Italië, enkel Sicilië en Sardinië zijn groter qua omvang. Het eiland staat bekend om de vele wijngaarden, de schitterende stranden en de rijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat Napoleon tussen 1814 en 1815 in ballingschap was op Elba? Je kunt zelfs nog zijn hoofdverblijf en zijn voormalige zomerresidentie bezichtigen, welke allebei schitterend zijn gelegen.

Uw agriturismo op Elba

Onze agriturismo’s op Elba zijn prachtig gelegen, vaak te midden van olijfbomen, wijngaarden en fruitbomen. Waar de agriturismo’s op het vaste land van Toscane een meer landelijke sfeer hebben, ervaar je in je agriturismo op Elba het ware eilandgevoel. De inrichting van de agriturismo’s is vaak sfeervol en mediterraans. Bloemrijke tuinen, vriendelijke eigenaren en een (gedeeld) zwembad maken het geheel compleet.

Bezienswaardigheden

Elba is een uitstekende vakantiekeuze voor natuurliefhebbers. Zowel boven- als onderwater is het hier schitterend. De mooiste stranden tref je bij Spiaggia di Capo Bianco en Spiaggia di Sansone. Naast de vele watergerelateerde activiteiten zoals windsurfen, duiken en snorkelen, is er op het land ook meer dan genoeg te beleven. Het eiland leent zich namelijk uitstekend om te wandelen, vooral de omgeving rondom de 1,019 meter hoge berg Monte Capanne is schitterend. De top van deze berg is lopend of per kabellift te bereiken. Eenmaal boven kun je genieten van het weidse uitzicht. Hoofdstad Portoferraio is ook het bezoeken waard, je kunt hier heerlijk wandelen en dineren. Vergeet ook niet om een paar handgemaakte zeepjes te kopen en schiaccia briaca dell’elba, cake met noten, te proeven.

Verblijf je liever in een andere regio? Bekijk dan onze agriturismo’s in Toscane, agriturismo’s aan het Gardameer, of in de rest van Italië.

Charme & Quality