Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Bloemenrivièra

Must see: de Cinque Terre!

De mooiste agriturismo’s aan de Bloemenrivièra

De Italiaanse Bloemenrivièra, ook Ligurië genoemd, bevindt zich in het noordwesten van Italië en grenst pal aan de Ligurische Zee. De Bloemenrivièra staat bekend om de beroemde rotsdorpjes, heerlijke stranden, de vele olijfgaarden en de bloementeelt. Aan dit laatste heeft deze schitterende regio dan ook de naam te danken.

Jouw agriturismo aan de Bloemenrivièra

In de omgeving van de kust biedt Charme & Quality diverse accommodaties aan. Verblijf je in een agriturismo aan de Bloemenrivièra, dan ben je verzekerd van een verblijf in een authentieke accommodatie waarbij gastheerschap een grote rol speelt. De eigenaren vertellen graag over de accommodatie en de omgeving van het verblijf. Vaak worden er bij de accommodatie streekgebonden producten verbouwd, die je als gast kunt proeven of kunt kopen bij de eigenaar. In veel gevallen heb je vanuit je agriturismo prachtig uitzicht over het groene landschap. In sommige gevallen heb je zelfs uitzicht over de prachtige kust.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Verblijf je in een agriturismo aan de Bloemenrivièra, dan is een bezoek aan het schilderachtige Cinque Terre een must. Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke kustdorpjes die in 1997 zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer je de dorpjes bezoekt, snap je waarom. De authentieke dorpjes zijn prachtig gelegen tegen de rotsachtige kust. Het grootste dorpje, Monterossa al Mare, beschikt over een zandstrand. Hier kun je genieten van de Italiaanse zon en de Ligurische Zee. Wil je meerdere dorpjes op een dag bezoeken? Dat kan middels het circa 1 km lange Via dell’Amore, ofwel het Wandelpad van de Liefde, dat alle vijf de dorpjes met elkaar verbindt. Een andere leuke plaats die je vanuit je agriturismo aan de Bloemenrivièra kunt aandoen is havenstad Genua. De leukste bezienswaardigheden hier zijn de Kathedraal di San Lorenzo en het funicolare kabeltreintje van Zecca naar Righi. Dit kabeltreintje brengt je naar een hoger gedeelte van de stad, waar je prachtig uitzicht hebt over de haven en de gebouwen. Verder zijn Milaan en Pisa ook het bezoeken waard. Verblijf je liever in een andere Italiaanse regio? Kijk dan eens naar ons aanbod agriturismo’s aan de Toscaanse Kust, of bekijk ons aanbod agriturismo’s in heel Italië.

Charme & Quality