Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo Arezzo

Olijfgaarden, groene heuvels en prachtige vergezichten, het Toscaanse landschap verveelt nooit!

De mooiste agriturismo’s in Arezzo

De Italiaanse stad Arezzo is gelegen in het mooie Toscane, circa tachtig kilometer ten zuidoosten van de stad Florence. De stad kenmerkt zich door het sfeervolle, middeleeuwse centrum en de karakteristieke architectuur. Zodra je de stad verlaat, bevind je je in het prachtig groene landschap van Toscane. Olijfgaarden, groene heuvels en prachtige vergezichten… Het Toscaanse landschap verveelt nooit!

De agriturismo in Arezzo

Onze agriturismo’s zijn dicht bij de stad Arezzo gelegen, midden in het prachtige Toscane. De agriturismo’s vormen het ideale uitvalpunt voor zowel een bezoek aan Arezzo, als voor een bezoek aan de rest van Toscane. Vrijwel alle agriturismo’s beschikken over een (gedeeld) zwembad, waardoor een dag op je accommodatie verblijven ook heerlijk genieten is. In de omgeving van de agriturismo kun je prachtige wandelingen maken door de mooie omgeving. Vraag vooral de eigenaren van de agriturismo om tips, zij vertellen je graag alle ins en outs over de omgeving.

Bezienswaardigheden

Arezzo staat bekend om de sieradenindustrie, vooral gouden sieraden zijn hier erg in trek. Je treft dan ook veel sieradenwinkels aan in de binnenstad. Het kloppend hart van Arezzo is het Piazza Grande, het grote stadsplein. Op dit stadsplein worden geregeld antiekmarkten gehouden, een ware aanrader! Een andere bekende bezienswaardigheid is het Chiesa di San Francisco, een imposante kerk die prachtige fresco’s van de schilder Piero della Francesca herbergt. Vanuit de agriturismo kun je ook gemakkelijk een dagje naar de steden Florence, Lucca en San Giovanni Valdarno.

Verblijf je liever in een andere regio? Kijk dan eens naar onze agriturismo’s aan het Gardameer of agriturismo’s in de rest van Italië.

Charme & Quality