Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo

Heerlijk vakantieverblijf op een Italiaans landgoed of boerenbedrijf!

Een agriturismo is een Italiaans vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf. Van vroeger uit is het een boerderij met een aantal vakantiewoningen, die het landleven nog in werking heeft. In werkelijkheid is het veelal een sfeervolle vakantiebestemming met meerdere vakantiewoningen en een gemeenschappelijk zwembad. Zoek je een sfeervolle agriturismo in Italië? Dan ben je bij Charme & Quality aan het juiste adres!

Lokale producten uit eigen moestuin

De eigenaar van een agriturismo woont meestal zelf ook op het landgoed. Deze accommodatie is in vele vormen te vinden. Er zijn luxe landgoederen met zwembad of boerenbedrijven met eigen moestuin. Vaak wordt er van alles geproduceerd op een agriturismo in Italië: olijven, olie, wijn, kaas of honing. Culinair genot  is sowieso één van de belangrijkste elementen van deze accommodatie. Bij de agriturismo’s die op Charme & Quality worden aangeboden, worden veel streekgebonden producten geserveerd. Er zijn zelfs enkele agriturismi waarbij de eigenaren speciale pizza-avonden houden voor de gasten. Extra leuk dus!

Naast het culinaire aspect kun je ook heerlijk genieten van de rust die een agriturismo met zich meebrengt. Soms heb je je eigen hoekje op het landgoed, soms deel je de tuin met de familie maar heb je wel een eigen terras. Hoe dan ook, op een agriturismo proef je het echte Italiaanse leven. Het is een buitenkansje om de echte Italiaanse cultuur te leren kennen. De eigenaren zijn open en gastvrij en geven je graag informatie over de bestemming en over de bezienswaardigheden in de omgeving.

Veel agriturismi zijn te vinden in Toscane. Ook bieden wij agriturismi aan in de Italiaanse regio Umbrië, dat bekend staat als het groene hart van Italië.

Charme & Quality