Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

6 tips voor de mooiste vakantiefoto’s met je mobiele telefoon 

Vakantiefoto’s! Zelf maak ik er altijd zoveel mogelijk en vind ik het heerlijk om deze keer op keer terug te kijken wanneer ik weer terug ben in het koude Nederland. Je waant je meteen weer op dat ene prachtige strand of in een mooie stad. Ik heb een camera, maar toch maak ik meestal foto’s met mijn mobiel. Simpelweg omdat ik deze altijd bij me heb en hij lekker compact en licht is. Daarbij kun je vandaag de dag hele goede foto’s maken met je mobiel. Hoe je dit doet? Dat vertel ik je in dit blog. 

vakantiefoto’s met je mobiele telefoon 

Foto: Dominik Dancs via Unsplash 

First of all: vergeet dit niet!

Voordat mijn tips met je deel wil ik eerst bij het begin beginnen. Uit ervaring heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een goed telefoonhoesje voor je mobiel aan te schaffen. Zelf heb ik mijn mobiel al eens laten vallen wanneer ik mezelf in allerlei bochten probeerde te wringen om een perfecte vakantiefoto te maken. Het resultaat: een compleet gebarsten scherm. Niet heel fijn! Natuurlijk wil je ook een mooi hoesje, bij smartphonehoesjes hebben ze die. Je koopt hier zelfs al een Iphone 11 Pro hoesje. Daarnaast raad ik je aan om een Micro sd kaart aan te schaffen. Zeker wanneer je wat langer op vakantie gaat zul je heel veel foto’s maken. Hoe frustrerend is het dan als je elke keer een app of oude foto’s moet verwijderen omdat je opslagruimte vol is? 

1. Zoom nooit in

Zelf vind ik het altijd leuk om na mijn vakantie een (digitaal) fotoboek te maken. Zo heb ik ook ervaren dat foto’s die duidelijk leken op mijn mobiele telefoon, toch niet zo duidelijk bleken te zijn nadat ik deze had afgedrukt. De hoofdreden: ik had gebruik gemaakt van de zoomfunctie. Sindsdien doe ik dit nooit meer en loop ik, wanneer dit kan, naar het object toe. 

2. Focussen

Er is één functie die tegenwoordig op elke mobiele telefoon zit en waar je vakantiefoto’s een heel stuk professioneler van worden: focussen. Hoe je dit doet? Door simpelweg op het beeldscherm te klikken. Klik op het object waarop je wilt focussen en voila! Zelf maak ik hier gebruik van wanneer ik bijvoorbeeld een persoon op de foto zet. Een mooie achtergrond is belangrijk, maar je wilt natuurlijk dat het draait om de persoon. Door hierop te focussen voorkom je ook dat het gezicht van de persoon heel pixelig wordt. 

3. Maak gebruik van natuurlijk licht

Al kun je vandaag de dag uitstekende vakantiefoto’s met je mobiele telefoon maken, blijft het een mobiel. Dat betekent dat de flitsfunctie niet optimaal is en je deze dan ook beter niet kunt gebruiken. Foto’s maken in het donker kun je daarmee ook beter vermijden. Je maakt de beste foto’s overdag op een heldere dag. Dat moet op vakantie wel goed komen! Zeker net nadat de zon opkomt en net voordat deze ondergaat, maak je prachtige foto’s. Zorg er wel voor dat je fotografeert met de zon in je rug en niet tegen het licht in. 

vakantiefoto’s met je mobiele telefoon op een berg

Foto: Jordan McQueen via Unsplash

4. Zorg voor een schone lens

Deze tip klinkt heel voor de handliggend, maar toch wordt het vaak vergeten. Wanneer heb jij voor het laatst de lens van je mobiele telefoon schoongemaakt? Grote kans zelfs dat je hier nog nooit aan hebt gedacht. Logisch ook, want wanneer je een foto maakt en naar je scherm kijkt valt het vaak niet eens op dat het nodig is. Toch kan het verschil maken en is het wel raadzaam om even een doekje over je lens heen te halen voordat je de Sagrada Familia in Spanje op de foto zet. 

Barcelona - vakantiefoto’s met je mobiele telefoon op een berg

Foto: Danil Sorokin via Unsplash 

5. Wees zelf het statief

Belangrijk is om je mobiele telefoon stil te houden wanneer je een vakantiefoto maakt. Zo zorg je er namelijk voor dat je foto zo scherp mogelijk is. Je kunt hier een statief voor gebruiken, maar persoonlijk houd ik mijn mobiel het liefst met mijn handen vast. Oefen en zoek uit hoe je je mobiel het beste kunt vasthouden. Weet je dit? Dan houd je je mobiel vanaf nu altijd zo vast tijdens het fotograferen. Wil je een foto maken van onderen? Buk dan, in plaats van enkel je handen naar onderen te bewegen. 

6. Gebruik een fotobewerkingsapp

De puntjes op de i zetten? Gebruik dan tot slot nog een fotobewerkingsapp. Zelf maak ik voor mijn vakantiefoto’s graag gebruik van Picsart. Simpelweg omdat het een app is die heel makkelijk is in gebruik, maar waarmee je je vakantiefoto toch net wat mooier kunt maken. Kies een filter waardoor de zee net wat blauwer lijkt of maak de tanden van de persoon die je hebt gefotografeerd een tintje witter. 

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Appartamenti Ferrari

Familie Altemuhl-Booltink, 27 maart 2017

Ruim appartement

Wij hebben genoten van ons ruime appartement met daarin alles wat we nodig hadden. We hebben nog nooit zo’n groot balkon gehad! Daarnaast hadden we ook nog de beschikking over een (klein) zwembad, een (kleine) sportschool en fietsen. De ligging is ook perfect: op loopafstand van het prachtige centrum van Cannobio. De loopafstand tot het centrum van Cannobio is perfect. Met de auto of de boot zijn ook de andere plaatsen aan het Lago Maggiore prima te bereiken.

Bezocht Appartamenti Ferrari in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality