Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x de mooiste plekken in de Costa Verde

Spanje is een geweldig groot land. Er zijn zoveel bezienswaardigheden, maar welke moet je nu bezoeken? De mooiste plekken van de Costa Verde zijn hier op een rijtje gezet!

Havenstad Porto

Op reis in de Costa Verde? Dan is de havenstad Porto een plek om zeker even te bezoeken. Deze prachtige havenstad bevindt zich in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Porto is dé stad van de heerlijke wijn. De wereldberoemde port(o)wijn is van deze stad afkomstig. Als je er bent, vergeet dan zeker niet om een heerlijk portwijntje te drinken.

Porto heeft een grote geschiedenis, wat terug te zien is in de gebouwen en aan de smalle straatjes. Als je echt alles wilt zien van deze stad, doe dan je wandelschoenen aan. Hiermee is de stad het makkelijkst begaanbaar en kan je optimaal van deze stad genieten.

Foto via Pixabay

Peneda-Gerês

De Peneda-Gerês is een prachtig beschermd natuurgebied dat zich bevindt in het uiterst noordelijke puntje van Spanje. Met haar woeste bergketens is dit natuurpark zeker het bezoeken waard. De bergen zijn niet erg hoog. De hoogste top komt net boven de 1500 meter. Mooi wandelen is dus goed mogelijk in deze bergketens.

Aveiro

Deze havenstad wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd, vanwege de kanalen die door deze stad heen lopen. Aveiro ligt aan het binnenmeer Ria de Aveiro en staat bekend om de winning van zeezout. Je kan een beetje een Nederlandse uitstraling tegenkomen in het centrum van Aveiro.  Hier is een winkelcentrum gebouwd door Nederlandse architecten, waardoor je toch een beetje Nederland kunt ervaren in deze bijzondere stad.

Aveiro Costa Verde

Foto via Pixabay

Lagune Bertiandos

Bertiandos is een beschermd natuurgebied in de gemeente Ponte de Lima. Dit natuurgebied heeft prachtige lagunes en flora en is een plek die je gezien moet hebben. Neem ook zeker een kijkje bij Casa de Bertiandos. Dit indrukwekkende gebouw heeft prachtige torentjes en een bijzondere uitstraling.

Braga

Braga is een bruisende studentenstad, die al meer dan 2000 jaar geleden gesticht is. Deze grote stad heeft een rijke geschiedenis. Er zijn prachtige bezienswaardigheden die hier het bezoeken waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld de Sé. Dit is de oudste kathedraal van Portugal. Hierin zie je de romeinse tijd terug met de vele gouden versieringen en prachtige plafonds.

Haal het beste uit de Costa Verde met deze prachtige bestemmingen en vier je ideale vakantie!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality