Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 trekpleisters die je moet bezoeken in Bordeaux

Bordeaux is een van die steden die perfect zijn om te bezoeken als citytrip of zelfs een lange vakantie als je houdt van het platteland en wijngaarden die in deze regio terug te vinden zijn. Er zijn zoveel dingen te doen in Bordeaux dat je echt keuze te over hebt. Daarnaast is het een stad die zo ontspannend, levendig of bruisend kan zijn zoals je zelf wilt. Hieronder vind je een lijstje van 5 locaties die je zeker en vast op je lijstje moet plaatsen.

Bordeaux

Miroir d’Eau

De Miroir d’Eau – of in het Nederlands waterspiegel – is terug te vinden vlakbij de Place de la Bourse. De Miroir d’Eau van Bordeaux is een ondiepe vijver die de Place de la Bourse en de kades van Bordeaux letterlijk glans geven. Het plein is sinds 2006 klaar en heeft een oppervlakte van 3.450 m² en een ondergronds reservoir van 800 kubieke meter, waardoor het de grootste ter wereld is. De Miroir d’Eau is niet bestemd om in te zwemmen, als je dit wel wilt doen kun je altijd een vakantiehuisje boeken met zwembad erbij.

De Grosse Cloche de Bordeaux

De Grosse Cloche de Bordeaux is een van de oudste klokkentorens in de regio en moet je zeker gezien hebben. Het bezoeken is helemaal gratis en makkelijk terug te vinden. Gebouwd in 1775, het poortgebouw heeft een klokkentoren met twee klokken. Dit gebouw vervangt een ouder gebouw dat in 1755 afbrandde. Vergeet niet om beide kanten van de toren te bekijken, want er zijn twee verschillende klokken om te bewonderen.

Cité du Vin

Je kunt er niet omheen, Bordeaux is gevuld met alles wat met wijn te maken heeft. Bordeaux is natuurlijk een van de bekendste wijnmerken ter wereld. ’s lands wijs, ’s lands eer – wijn drinken dus! Een van de nieuwere (en mogelijk de meest iconische
gebouwen) is de Cité du Vin – die trots aan de waterkant staat. Binnenin vind je enkele tentoonstellingen om meer te leren over wijnen uit Bordeaux en je kunt er ook verschillende wijnen proeven.

Quais de Bordeaux

Deze ‘kademarkt’ is een geweldige manier om op zondagmorgen te winkelen voor lokale producten die je terug naar Nederland kunt meenemen. Er is een grote selectie kraampjes met vers brood, groenten en andere lokale producten. Je zult wel je wekker moeten zetten. De markt sluit rond 13.00 uur, tegen die tijd hebben de meeste kraampjes het grootste deel van de items verkocht.

Parc Bordelaise

Neem na de lunch de tijd om de groene gedeeltes buiten de stad te gaan bezoeken. Dit 19e-eeuwse park begon als een openbare promenade, maar die nu is bedekt met maar liefst 3.000 bomen. Dit is een prachtige plek waar je in het weekend veel locals zult zien slenteren, genietend van hun vrije tijd. Zorg ervoor dat je de traditionele Guignol-poppenspel die hier in de meeste weekends en op feestdagen plaatsvinden zeker niet mist.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Borgo Beccanella

Familie Koopman, 23 maart 2017

Prachtig wandelgebied!

Prachtige locatie, prima als uitvalsbasis om Siena en andere steden te bezoeken (vanaf Asciano kun je heel eenvoudig met de trein naar Siena reizen!) Toscane is vol met mooie plaatsen om te bezoeken, ook prachtig wandelgebied.

Bezocht Borgo Beccanella in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality