Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 Tips om duurzamer te reizen

Hoewel de woorden duurzaamheid en reizen in eerste instantie niet samen lijken te gaan, zijn er genoeg manieren om toch rekening met de aarde te houden terwijl je op reis bent. Duurzaam reizen houdt in dat je rekening houdt met het milieu, de lokale bevolking en dat je respect hebt voor natuur en cultuur. In deze blog geven we 5 tips die jij makkelijk kunt toepassen tijdens je vakantie!

Vlieg zo min mogelijk

Dat vliegen slecht is voor het milieu, hoeven we je niet meer uit te leggen. Maar wanneer je naar een verre bestemming buiten Europa wilt, zijn er vaak geen andere opties dan met het vliegtuig te reizen. Om je CO2-uitstoot toch zo beperkt mogelijk te houden, kun je het beste voor een directe vlucht zonder overstap kiezen. Het landen en opstijgen kost namelijk veel brandstof, wat voor meer CO2-uitstoot zorgt. Reis je naar een land binnen Europa, zoals Frankrijk, Italië of Oostenrijk? Kies dan liever voor de auto, bus of trein. Het kost je misschien iets meer tijd, maar het helpt om je ecologische voetafdruk te verminderen. Bovendien zie je onderweg veel meer van de omgeving wanneer je per auto, bus of trein reist!

Wees zuinig met water en energie

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ga ook op reis zuinig om met water en energie. Laat de kraan niet onnodig lang lopen en zorg dat de lichten uit zijn wanneer je je kamer verlaat. Zet apparaten uit als je ze niet gebruikt, zodat je geen energie verspilt. Gebruik je handdoek van het hotel vaker dan één keer en was je kleding pas wanneer je voldoende hebt om een hele wasmachine te vullen. Allemaal kleine, simpele dingen die je makkelijk kunt toepassen!

Beperk je plastic afval

Probeer je plastic afval op reis zoveel mogelijk te beperken. Koop zo min mogelijk wegwerpplastic en koop geen plastic tasjes bij je boodschappen. Hoewel deze in Nederland al bijna nergens meer gratis worden meegegeven, is dit in het buitenland vaak nog niet het geval. Neem in plaats daarvan je eigen tas mee die je kunt hergebruiken. Bovendien is het beter om een eigen hervulbare waterfles mee te nemen, dan telkens wegwerpflesjes te moeten kopen. Tegenwoordig kun je bij outdoorwinkels drinkflessen met een filter kopen. Zo kun je toch veilig het kraanwater drinken en hoef je niet telkens plastic flesjes te kopen.

Steun de lokale bevolking

Iets waar je misschien niet gelijk aan denkt bij duurzaam reizen, maar wat wel belangrijk is, is het steunen van de lokale bevolking. Dit kun je doen door te eten bij lokale restaurants en lokale gerechten te eten waarbij de producten uit de regio komen. Zo help je de lokale bevolking aan inkomsten en bovendien hoeven de ingrediënten niet van ver te komen, wat weer goed is voor het milieu. Verder kun je de lokale bevolking ook ondersteunen door souvenirs te kopen die op bestemming zijn gemaakt en door deel te nemen aan activiteiten die door locals zijn georganiseerd. 

Vermijd dieronvriendelijke activiteiten en excursies

Hoewel het op het eerste gezicht vaak onschuldig lijkt, zijn activiteiten met wilde dieren dat helaas niet. Gelukkig zijn er door de vele media aandacht al veel dieren gered van dieronvriendelijke organisaties, maar helaas zijn er nog steeds plekken waar deze wildlife activiteiten mogelijk zijn. Er gaat vaak veel leed achter schuil; wilde dieren zoals olifanten, tijgers en apen worden mishandeld en leven in barre omstandigheden. Vermijd dus activiteiten waarbij je het dier mag aaien, knuffelen of vast mag houden. 

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Casa Genny

Familie Rutgers, 4 januari 2017

Bloedmooie omgeving!

Leuke mensen, enorme rust, bloedmooie omgeving. Wij hebben een dochter en voor haar is het parkje op het terrein fantastisch. Tips in de omgeving zijn de restaurants, Lovere en het Iseomeer.

Bezocht Casa Genny in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality