Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 redenen voor een sportvakantie in Portugal

Lekker fanatiek de vakantie door!

Wie denkt aan Portugal, denkt allereerst aan een strandvakantie. Lekker in de Algarve aan de kust met een goed boek in het zand. Of misschien een culturele vakantie naar de prachtige stad Lissabon, of Cabo de São Vincente, het uiterlijkste puntje van Europa zijn unieke bezoekjes. Maar Portugal leent zich ook uitermate voor een sportieve vakantie en in dit blog vertel ik je waarom!

1. Wandeltochten in alle soorten en maten

Voor iedere sporter wat wils in Portugal. Allereerst kunnen de wandelaars hier hun hart ophalen. Door heel Portugal heen zijn uitdagende wandelingen te vinden, dwars door prachtige natuurgebieden. Zo kun je in het noorden bijvoorbeeld dwars door een van de mooiste nationale parken van Europa wandelen: Peneda Gerês. Hier wordt de natuur ruimschoots vertegenwoordigd met immense granietbergen, hoogvlaktes met een enorm vergezicht en diepe rivierdalen. Ook op cultuurgebied is dit park interessant, langs de ommuurde wandelpaden vind je oude graanschuren en watermolens. De echte historische sportieveling kiest natuurlijk voor de “Geira”: een weg uit de Romeinse tijd die nog ontzettend goed bewaard is gebleven, compleet met mijlpalen en wegbewijzering.

2. Raften, kanovaren & canyoning

Portugal is een land rijk aan natuur. Prachtige berggebieden en groene bossen worden doorkruist door allerlei waterstromingen. Van kleine beekjes tot grote rivieren en meren. Dit uitdagende en gevarieerde landschap biedt talloze mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Zeker de mensen die een avontuurlijke watertocht niet uit de weg gaan. Met canyoning, bijvoorbeeld, zoek je zelf de weg van de minste weerstand door het water. Met behulp van touwen en een goed pak, spring, zwem, glij en klim je met de rivier mee naar beneden. Op deze manier ontdek je kleine riviertjes, grote stromingen en watervallen die uitmonden in diverse meren. Andere avonturiers pakken een Raft en dalen op deze manier het woeste water af.

Voor de mensen die wel graag sportief bezig zijn, maar voor wie het allemaal niet zo extreem hoeft zijn er ook genoeg rivieren en meren waar je kunt kanoën of kayaken en tegelijkertijd kunt genieten van de rust en de natuur. Zeker de Tejo (Taag), heeft hiervoor verschillende routes beschikbaar.

kayak_page

3. De Atlantische kust

Hoewel vrijwel het gehele westen van Portugal aan de Atlantische Oceaan grenst, voelen de meeste surfers zich echt thuis in de Algarve, daar waar de west- en de zuidkust samenkomen. Dit omdat hier altijd wel een mooi strand te vinden is met goede golven. Hoewel de golven pas in de winter echt hun maximale hoogte bereiken, bieden de zomerse waves ook genoeg uitdaging.

De golven hier lenen zich niet alleen voor surfers, ook kitesurfers hebben met de constante wind aan de Portugese kust een leuke vakantie! Voor de beginnende surfers zijn er ook verschillende stranden en surfscholen die je maar al te graag een handje op weg helpen. En maak je maar geen zorgen over het materiaal, dat is in ruime mate aanwezig.

shutterstock_124494436

4. Op de fiets!

Naast wandelen kun je in Portugal ook terecht voor een fanatieke fietsvakantie. Ook hierin is er weer voor elk wat wils. De echte sportieve mountainbiker kan zijn hart op halen in de prachtige natuurgebieden over de wildste mountainbikeroutes. Zo zijn er in de Algarve verschillende uitdagene routes langs en dwars door de rotskusten heen! Dit terwijl de sportieve ontdekkingsreiziger zijn hart bijvoorbeeld kan ophalen in het centrum van Portugal. Hier fiets je over de vrijwel vlakke oude spoorroute De “Linha do Dão”, van Santa Comba Dão naar Visieu.

5. Golf

Golf, maar dan niet in de zin van de zee, maar de sport: Golf. Deze sport is in Portugal enorm populair en het land kent dan ook ruim 80 verschillende golfbanen. Door het gematigde klimaat zijn er het hele jaar door mogelijkheden om deze sport in Portugal te beoefenen. Niet alleen in het altijd warme Algarve, maar ook rondom de prachtige stad Lissabon kan de echte golfer zijn hart ophalen. Bij verschillende golfbanen zijn abonnementen nodig, in de winter vaak met een speciale aanbieding. Een heerlijke manier om je door de vakantie heen te slaan!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality