Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 redenen om een agriturismo te bezoeken

Altijd al een groot fan van luxe geweest, maar misschien ook een natuurliefhebber en cultuursnuiver? Dan is een agriturismo de perfecte keuze voor jou! In dit blog vertel ik 5 redenen om een agriturismo te bezoeken.

1. Luxe in overvloed

Agriturismo’s liggen op prachtige locaties waar je omringd wordt door luxe: zwembaden, jacuzzi’s en luxe wijnen. Je vindt het er allemaal. Overnacht in een Landhuis met veel ruimte, een boerderij met een knusse woonkamer of een voormalig klooster. Veel van onze bestemmingen hebben een bijzondere uitstraling en luxe waar je heerlijk van kunt genieten.

2. Jezelf vervelen is onmogelijk

Er zijn veel verschillende agriturismo’s die allemaal wat anders te bieden hebben. Bij de ene dobber je de hele dag in het zwembad en bij de vermaak je je uren op de tennisbaan. Vele agriturismo’s worden omringd door prachtige natuur.  Ontdek de bossen, glooiende heuvels en indrukwekkende bergen. Maak je dus niet druk, want er is altijd wel wat te doen in of rondom agriturismo’s.

Foto via Maxpixel

3. Cultuur snuiven

Foto: Simon Rei via Pixabay

Niet alleen de natuur is te vinden rondom agriturismo’s. Prachtige steden en pittoreske dorpjes bevinden zich vaak niet ver van deze bijzondere accommodaties. Siena is bijvoorbeeld goed te bereiken vanaf agriturismo Cincinelli. In de agriturismo’s zelf krijg je ook echt de cultuur mee van het land of de streek waar je je in bevindt. Veel agriturismo’s bieden bijvoorbeeld wijnproeven en kookcursussen aan. Oftewel, de perfecte plek om echt van de cultuur te genieten.

4. Een bijzonder verblijf

In ieder agriturismo zit wel iets wat het speciaal maakt. Soms is het de geschiedenis, de inrichting of het verblijf zelf. Kijk bijvoorbeeld naar Villa di Grassina. Dit is een historisch Toscaans landgoed waar je echt het oude Italië beleeft. De inrichting van agriturismo’s verschillen meestal. Bij de ene heb je een typisch Italiaanse inrichting, terwijl je bij de ander misschien wel de geschiedenis van het agriturismo in de meubels terugziet.

5. Geschikt voor jong en oud

Agriturismo’s zijn er voor jong en oud. Er zijn bijvoorbeeld agriturismo’s met speeltuinen en trampolines. Ga je samen met je partner op vakantie? Ook dan zijn er voldoende geschikte agriturismo’s te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Borgo delle More, waar je in een prachtige oude Borgo verblijft. Oftewel, voor ieder wat wils!

Nieuwsgierig geworden naar agriturismo’s? Kijk dan even rond bij ons aanbod!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Residence Karina

Familie Rijke, 26 maart 2017

Wat een vriendelijke mensen!

Gastvrijheid, gunstige ligging t.o.v. centrum, ruime badkamer enz. Vele leuke plaatsen aan het Gardameer!

Bezocht Residence Karina in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality