Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 handige apps voor een citytrip

Een citytrip maken is een leuke manier om er even tussenuit te zijn als je vakantie nog ver weg is. Of gewoon een goede manier om die ene stad die je altijd al gezien wilde hebben te bezoeken. Vaak is het maar een korte reis, dus wil je hier optimaal van genieten. Dit zijn 5 handige apps voor een citytrip. Zo weet je zeker dat je citytrip geslaagd is!

1. Google Maps

Dit is vast geen nieuwtje, maar Google Maps is gewoon écht handig. Even de weg zoeken doe je makkelijk met deze app, en gebruik je hem in de auto, dan wordt de actuele verkeerssituatie daar ook nog eens in meegenomen. Je krijgt dan een alternatieve route optie die sneller is bij veel file. Ook in steden kan Google Maps een fijne app zijn, zo weet je hoe je dat ene restaurantje kunt bereiken waar je graag heen wilt.

google maps

Screenshot via Google Maps

2. Airbnb

Geen overnachting geboekt en ter plekke kijken waar je gaat overnachten? Dan kan de app van Airbnb handig zijn. Je zoekt makkelijk een overnachtingsplek in de buurt en ziet meteen informatie over de verhuurder. De opties gaan van een kamer of een bed bij iemand in huis tot aan een eigen appartement of villa helemaal voor jezelf.

airbnb

Foto via Pixabay

3. Spotted by Locals

Voor echte insider tips download je deze app. Locals vertellen over hun favoriete plekjes in de stad. Van culturele highlights tot aan mooie panoramapunten, de beste restaurantjes of de leukste winkels, hier krijg je allerlei tips over steden in de hele wereld!

4. Guides by Lonely Planet

Ook een fijne gids bij een citytrip is de app van Lonely Planet. Makkelijker dan de bekende boeken meeslepen in je tas. En dezelfde informatie heb je gewoon bij de hand via je telefoon. Je vindt tips over bezienswaardigheden, eetgelegenheden, overnachtingsmogelijkheden en winkels.

palermo

Screenshot van Guides App

5. Moovit

Moovit is een app met informatie over het openbaar vervoer in steden over de hele wereld. Ook kun je precies de route zien die je moet lopen naar een bepaald station of halte. Je krijgt live informatie over je reis, zodat je op de hoogte bent van vertragingen en daarop kunt anticiperen.

Internet in het buitenland

Al kun je op Google Maps ook online kaarten downloaden, toch kan het handig zijn om internet te hebben in het buitenland. Zo kun je de apps optimaal gebruiken en makkelijk informatie opzoeken. Gelukkig is dat nu helemaal niet zo duur meer als vroeger, en kun je bij de meeste telefoonabonnementen je internet gewoon binnen Europa gebruiken. Ga je verder weg, dan kun je een speciaal internetabonnement afsluiten voor je citytrip. Zo heb je altijd alle informatie bij de hand!

wegwijzer

Foto via Pixabay

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality