Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 5 fotogeniekste plekjes van Toscane

Op vakantie naar Toscane. Alle plekken waar je naartoe gaat wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen. Pisa, Florence en Lucca allerlei steden waar je eindeloos kunt fotograferen. Mooie vakantiefoto’s maken wordt steeds gemakkelijker, maar je wilt niet altijd je fototoestel meenemen. Gelukkig maak je tegenwoordig de mooiste foto’s met je smartphone. Soms zijn de camera’s op deze devices zelfs beter dan een gewoon fototoestel! Een ander voordeel van bijvoorbeeld de nieuwste Samsung Galaxy toestellen is dat deze ook nog eens waterdicht zijn, ideaal op vakantie. Weten wat naast alle hotspots nog meer fotogenieke plekken zijn in deze regio? In dit blog licht ik de vijf fotogeniekste plekjes in Toscane uit, zodat jij met je vakantiefoto’s iedereen jaloers kunt maken!

1. Eaux thermales de Saturnia

Deze warmwaterbronnen vind je in de gemeente Manciano. De eeuwenoude thermen waren al bekend bij de Romeinen en zijn nog steeds een beroemde bezienswaardigheid. Naast dat je vrij kunt zwemmen in de 37 graden warme baden, is deze plek ook ideaal voor foto’s. Doordat de baden als een soort terras liggen en een heldere blauwe kleur vertonen, zijn magische foto’s gegarandeerd! Zorg dat je er al vroeg bent als je goede foto’s wilt maken. Zo voorkom je tientallen toeristen op je plaatjes.

2. Piazza Michelangelo, Florence

Een bekende parel uit Toscane; Florence. De hele stad kun je beschouwen als fotogeniek. Maar er is een bijzonder plekje, waar je de mooiste foto’s kunt maken van de stad. Dit is Piazza Michelangelo, vernoemd naar de wereldberoemde kunstenaar. Dit plein ligt net buiten de stad en is hoger gelegen. Hierdoor heb je hier vandaan een adembenemend uitzicht over de hele stad. De beroemde Ponte Vecchio, de Duomo en Palazzo Vecchio kun je prachtig zien liggen vanaf dit uitkijkpunt. Ga in plaats van overdag, juist vroeg in de avond naar dit punt. De stad is dan volledig verlicht en door de zonsondergang kleurt de lucht in sprookjesachtige kleuren!

3. Stranden van Elba

Ook de stranden in Toscane zijn goed voor tropische vakantiekiekjes. De helblauwe baaien en witte stranden kunnen het laten lijken alsof je aan de andere kant van de wereld bent. En dat allemaal in de Italiaanse regio! Maar er is een plek waar je zoveel van deze mooie baaien vindt, dat deze voor foto’s niet te missen is. En dat is het eiland Elba, gelegen voor de Italiaanse kust. Aan alle kanten van het eiland vind je fotogenieke strandjes. Vooral met een scherpe camera wordt de helderheid en de witte kleur van de stranden nog meer zichtbaar. Zo’n scherpe camera heb je bijvoorbeeld op de Samsung S8 bij KPN. Zo worden de stranden van Elba nog jaloersmakender!

4. Castello di Sammezzano

Paleizen, kerken en kastelen. Je vindt er honderden van in Toscane. Vooral in de grote steden zijn deze bezienswaardigheden heel populair. Maar er zijn ook vele onontdekte historische gebouwen te vinden. Zo is het Moorse kasteel Castello di Sammezzano in Leccio een verlaten maar sprookjesachtig paleis uit de negentiende eeuw. De binnenruimte bestaat uit kleurrijk mozaïek en sierlijke vormen. Wat zorgt voor vrolijke en Arabisch getinte foto’s. Abstracte fotografie of een sfeerimpressie van het kasteel? Hier kun je eindeloos klikken!

5. Het hele binnenland

Overal waar je kijkt zie je golvende heuvels, lange groene cipressen en eindeloze wijnranken. Het hele binnenland van Toscane is zo mooi, dat je op elke hoek wel een foto kunt maken. Pak gewoon een dagje de auto en rijd rond in de omgeving. Zo kom je mooie verborgen plekjes tegen, die je anders nooit zult opmerken. Dit zorgt voor de mooiste plaatjes!

Naast deze vijf fotogenieke plekken zijn er natuurlijk nog veel meer plaatsjes en natuurschonen die fotowaardig zijn. Ontdek dit zelf en boek een vakantie naar deze Italiaanse regio. Neem een kijkje in ons aanbod en wie weet maak jij volgende zomer wel de mooiste foto’s in Toscane!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality