Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 duurzame vakanties in Italië

Italië is een prachtig land vol bergen, dalen, bossen, stranden, steden, dorpjes en ontelbare monumenten en overblijfselen uit het verleden. Dit alles willen we natuurlijk zo goed mogelijk bewaren voor de generaties die na ons komen. Daarom is het van belang bij je keuze voor een vakantiebestemming na te denken over duurzaamheid. Ik tip in dit blog 5 duurzame vakanties in Italië.

Agriturismo Bevignano

Wat is nu een betere manier om duurzaam vakantie te vieren dan in een agriturismo? Dit is een nog werkzame boerderij waar olijfolie wordt geproduceerd en de eigenaren leiden je met alle liefde rond over het terrein. De boerderij is een voormalig klooster dat helemaal is omgebouwd tot comfortabele vakantiewoningen. Door de 70 hectare grond hoef je niet altijd de auto te pakken om wat moois te zien, want je kunt hier prachtige wandelingen maken. Wil je er toch een keer op uit? Dan zijn Siena en Arezzo de dichtstbijzijnde Toscaanse steden om te bezoeken.

bevignano

Foto van Agriturismo Bevignano via Vacanceselect

Borgo La Casaccia

Hou je er wel van om in Toscaanse sferen te verblijven? Dan zit je zeker goed in Borgo La Casaccia. Hier zijn de vakantiewoningen volledig in Toscaanse stijl gemaakt. Je verblijft midden in de wijngaarden vlakbij het dorpje Montaione waar je heerlijk kunt eten. Hier kun je lopend of op de fiets naartoe. Die fiets leen je gewoon bij je vakantiebestemming. Zo kun je op een groene manier de omgeving ontdekken.

casaccia

Foto van Borgo La Casaccia via Vacanceselect

Agriturismo Eucaliptus

Ook Agriturismo Eucaliptus ligt in Toscane, niet ver van de kust. Dit is een agricamping waar je in grote safaritenten kunt overnachten. Op het park zelf zit een restaurant waar je echte specialiteiten uit de streek kunt proeven, dus je hoeft niet altijd ver weg. Ook fijn is het aparte kinderbad voor de kinderen, zodat je met het hele gezin aan het zwembad kunt genieten.

agriturismo italie

Foto van Agriturismo Eucaliptus via Vacanceselect

Casa La Collinetta

Een gerestaureerde boerderij die nog werkzaam is tussen de olijfbomen in Toscane. Kortom, Casa La Collinetta is een klein paradijs. Bij de boerderij zelf haal je biologisch geteelde groenten en fruit en je kunt hier zelf pizza leren maken of andere kookcursussen volgen. Huur een fiets om de omgeving te ontdekken of maak een trektocht te paard.

duurzame vakantie

Foto van Casa La Collinetta via Tritt

Fattoria Palluccaro

Nog wat zuidelijker dan Toscane, net over de grens in de regio Lazio, ligt Fattoria Palluccaro. Dit is een boerenhoeve die is omgetoverd tot 4 vakantiewoningen. Je verblijft in alle rust midden in de natuur, vlakbij het meer van Bolsena waar je heerlijk op het strand kunt liggen. Ook bij de Fattoria zelf is het goed vertoeven in de zon aan het zwembad.

agriturismo duurzaam

Foto van Fattoria Palluccaro via Vacanceselect

Duurzaamheid, ook thuis

Als je terugkomt van je duurzame vakantie, kun je natuurlijk ook thuis enkele maatregelen nemen om het milieu te ontlasten. Misschien is het mogelijk om, net als op vakantie, vaker de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Of ben je helemaal geïnspireerd op de boerderij en ga je je eigen groenten verbouwen in de tuin.

Denk ook aan het uitdoen van het licht als je niet in een ruimte bent en de verwarming niet onnodig aanzetten. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Heb jij al gekeken wat voor jou de beste deal is? Je kunt energie vergelijken en erachter komen wat voor jou de beste energieleverancier is!

duurzame energie

Foto via Pixabay

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality