Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4x tips voor Venetië

Hmm, Venetië.. De stad van ontelbare grachten met authentieke gondels, gebouwen en bruggen in renaissancestijl en verrukkelijk Italiaans ijs. Vanuit je agriturismo of vakantiehuisje een echte aanrader om een dag deze historische stad te bewonderen. Ik moest en zou deze bucketlist stad een keer bezoeken. Aangekomen met de boot werd ik echter overvallen door de drukte van alle toeristen. Ik bezocht Venetië midden in de zomer, en natuurlijk is het dan gigantisch druk. Hoewel de drukte een minpuntje was heb ik ontzettend genoten van deze stad en raad ik het echt aan om Venetië eens te bezoeken. Daarom vier tips om jouw bezoek helemaal perfect te maken.

1. Ga buiten het hoogseizoen

Uiteraard de eerste tip. Het klinkt zo logisch, maar het kan zoveel verschil uitmaken voor de beleving van je bezoek aan deze stad. Wil je een keer naar Venetië en heb je de mogelijkheid om buiten het seizoen te gaan, kies daar dan voor.

2. Ga buiten de gebaande paden

De grote horde mensen bevindt zich natuurlijk voornamelijk rondom het San Marcoplein, de basiliek en de Rialtobrug. Bezienswaardigheden die je uiteraard ook wilt bezichtigen. Maar ben je even klaar met de drukte, verdwaal dan in de verder gelegen ‘Cannaregio’. Dit is de vroegere Joodse getto van Venetië met authentieke huizen, smalle straatjes en rustige pleintjes. Een echte verademing waar je in alle rust de schoonheid van de stad kunt bezichtigen.

3. Koop een ‘Venezia Unica’ pas

De ‘Venezia Unica’ pas is een handige stadspas waarmee je korting krijgt bij veel bezienswaardigheden en musea, parkeergarages, verschillende wandel- en fietstours. Ook is de pas inclusief onbeperkt gebruik van openbaar vervoer. Al is het natuurlijk het beste om gewoon te wandelen, om zoveel mogelijk van de stad te ontdekken. De ‘Venezia Unica’ pas is te koop in verschillende varianten en prijzen beginnen vanaf €21,90.

4. Goedkope gondeltocht met de Traghetto

Wil je je Venetië-ervaring helemaal compleet maken met een gondeltocht, maar vind je de prijzen stiekem toch wel ongelofelijk duur? Een leuk alternatief is om de oversteek te maken op het Canal Grande met de Traghetto. Dit is een oude gondel met twee gondeliers die puur wordt gebruikt om mensen van de ene kant van het kanaal naar de andere te brengen. Er zijn zeven oversteekplaatsen bij het kanaal en een tochtje kost 2 euro.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality