Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantiepark aan het Lago Maggiore

Elk jaar hetzelfde: zodra de zomervakantie voorbij is, wordt er al weer gedroomd over de vakantie het jaar erop. Waar gaan we heen, wat moet de camping bieden, bergen of zee, een huisje huren of caravan mee? Herkenbaar? Bij mij thuis was het elk jaar weer een zoektocht naar een bestemming waar we alle vier tevreden mee waren. In 2012 was de keuze gemaakt voor een zomervakantie bij het Lago Maggiore! Een mooi en groot meer in het noorden van Italië, maar om het ingewikkeld te maken: het noorden van het meer, ligt in het zuiden van Zwitserland. Heel bijzonder dus!

Het Lago Maggiore

Ik vond de locatie heel erg mooi en er was veel te beleven. Wij zijn wel echt een bergwandel en –klim gezin, daarvoor was deze locatie iets minder geschikt. We hebben wel heel veel plezier gehad. Er zijn overal kleine bootjes te huur met bijvoorbeeld een glijbaantje waar je heerlijk mee op het meer kunt vertoeven. Ik kan de boottocht over het meer ook enorm aanraden, deze brengt je naar de verschillende eilandjes en de andere kant van het meer. De eilandje hebben allemaal iets typerends. Wat ik me nog goed kan herinneren, waren de mooie botanische tuinen op één van de eilandjes.

LagoMaggiore

Overtuigd van de locatie? Dan tip ik je hieronder twee opties voor vakantiehuizen aan het Lago Maggiore!

Alice

De eerste accommodatie is een grote residence met 58 moderne en comfortabele vakantiewoningen, gegroepeerd rond een hofje. Open je deuren en je staat op je eigen terras, waar je kunt genieten van veel privacy. Met een paar stappen sta je op het mooie strandje, waar je vrij gebruik van kunt maken. Het park is heel kleurrijk en veelzijdig, ideaal voor jonge kinderen met overal speelmogelijkheden. Ook kun je een fiets huren en tennissen op het park, een duik nemen in het zwembad of genieten van een Italiaanse pizza.

Appartamenti Ferrari

De tweede accommodatie die ik graag tip is een kleinschalig vakantiepark op loopafstand van het gezellige havenplaatsje Cannobio. Het bestaat uit twee delen: ‘orange’ en ‘yellow’, met een eigen terrasje, waar je kunt genieten van zwoele zomeravonden. Er is ook een zwembad om lekker af te koelen en je hebt de mogelijkheid om een fiets te lenen.

Op zoek naar een vakantiebestemming aan het Lago Maggiore? Bekijk hier ons volledige aanbod. 

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality