Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4 tips om goed voorbereid op wintersport te gaan

De wintermaanden zijn een geweldige tijd van het jaar als je houdt van besneeuwde bergtoppen, pistes en skiën of snowboarden. Heb jij je reis al geboekt of heb je het idee om op wintersport te gaan? Ik deel in dit blog tips om goed voorbereid te vertrekken naar de sneeuw. Want zo’n vakantie vergt toch net wat meer voorbereiding dan een zon, zee en strandvakantie.

Voorbereid op wintersport - skiën

Foto: Willem de Meyer via Unsplash

De juiste verzekering

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland, dat is voor de meeste mensen bekend. Maar hoe zit het met de zorgkosten in het buitenland? Mocht je onverhoopt letsel oplopen tijdens de wintersport wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Het is dus verstandig om je zorgverzekering even te checken voordat je vertrekt. Goed om te weten dat de zorgkosten voor spoedeisende hulp in het buitenland vergoedt zijn vanuit de basisverzekering. Als je extra vergoedingen nodig hebt heeft FBTO bijvoorbeeld de module Zorg in het Buitenland. Deze module kan je het hele jaar door aan en uitzetten. Handig als je op vakantie gaat.

Maak een paklijst

Sinds ik ben begonnen met het maken van een paklijst voor vertrek, doe ik dit altijd. Het geeft rust in je hoofd en wanneer je op tijd start met het maken van zo’n lijst weet je zeker dat je niets vergeet. Zelf maak ik zulke lijstjes voor allerlei soorten vakanties. Zelfs voor een mini stedentrip van twee dagen heb ik er eentje gereed, maar bij een wintersportvakantie moet je toch aan net iets meer denken. Daarom raad ik aan gebruik te maken van een standaard paklijst, die speciaal is samengesteld voor mensen die op wintersport gaan. Vul deze lijst zelf nog aan en dat pakken kan beginnen.

Voorbereid op wintersport - inpakken

Foto: Anete Lūsiņa via Unsplash

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af

Schade aan de spullen van iemand anders zijn tijdens een wintersportvakantie zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de ski’s en andere benodigdheden die je huurt. Maar wanneer je kiest voor een aansprakelijkheidsverzekering van de FBTO ben je ook verzekerd wanneer je schade aanbrengt aan een persoon. In welk land je ook op vakantie gaat, je komt nooit voor onverwacht hoge kosten te staan. Dat is wel een fijn gevoel, toch?

Verdiep je in de plek van bestemming

Het aanbod aan vakantiehuizen die zich bevinden in een stukje winterwonderland is reuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van een accommodatie in het Salzburgerland? Het uitzicht op de bergen is hier fenomenaal. Heb je de keuze kunnen maken? Verdiep je dan in de bestemming. Een leuk stukje voorpret, maar tijdens een wintersportvakantie is dit ook noodzakelijk. Want zijn er pistes die geschikt zijn voor kinderen? Of ben je gevorderd wintersporter en glijd je graag van een zwarte piste af? Zoek uit waar je moet zijn.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Salvapiano Holiday Ranch

Familie Rutten, 17 oktober 2016

Ideale rustvakantie!

Perfecte ligging. Piombino en San Vincenzo leuk om te bezoeken op 15 min rijden afstand. Strand op 5 min afstand. Wij zaten dan bij Torre Mozza. Het personeel spreekt goed Engels en is zeer service gericht! Ook drinken en koffie niet duur. Kan geen minpunten bedenken! Ideale rustvakantie met onze zoon van 1,5 gehad!

Bezocht Salvapiano Holiday Ranch in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality