Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Workshops bij agriturismo Diacceroni

Met open armen word je ontvangen in alle agriturismi. De eigenaren hebben altijd een lach op hun gezicht en delen graag al hun kennis over de omgeving. Zo ontdek je de mooiste en leukste plekjes rond je agriturismo. Zo kom je al snel op onontdekte plekjes die je ander niet snel zou bezoeken. Bovendien zijn de locaties van de agritusimi echt parels. De accommodaties zijn prachtig gelegen en typisch Italiaans.

Agriturismo Diacceroni

Kijk uit over glooiende bergen, wijnvelden, olijfgaarden of uitgestrekte bossen. Proef hier ook het echte Italië zoals je dat nergens anders kan tijdens een workshop koken! Op het uitgebreide landgoed van Diacceroni vind je 250 hectare aan grond en vier verschillende agriturismi accommodaties. Je kijkt uit over de glooiende heuvels en het land van de boerderij. De dieren lopen hier nog vrij rond en vele producten worden hier biologisch verbouwd. Ook worden er vele workshops gegeven. Lees hieronder over de uitgebreide mogelijkheden!

Charme & Quality agriturismo

Kookworkshop

Je wordt hier omarmt door de charme en idyllische sfeer van de Italiaanse gastvrije familie en boerderij. Tijdens je verblijf kun je deelnemen aan een kookworkshop en proef je de beste Italiaanse specialiteiten van eigen land. Voorafgaand aan de workshop ga je het land op om je eigen groenten, fruit, kruiden en andere benodigdheden vers te plukken. Alle producten worden verwerkt in de heerlijkste pasta recepten die je geleerd worden. Zelfs de pasta wordt hier vers gemaakt! Geniet ’s avonds gezellig samen van de beste pasta die je ooit hebt geproefd!

Charme & Quality kookworkshop

Truffeltour

Een van de meest geëxporteerde producten uit Toscane is de truffel. De truffel wordt gebruikt in de bereiding van exclusieve gerechten. Op de boerderij worden excursies georganiseerd waarbij je samen met experts en truffelhonden op zoek gaat. Zo leer je hoe truffels worden gevonden. Op het landgoed vind je de zwarte truffel en de zeldzame witte truffel. Wanneer je terugkeert kun je genieten van een heerlijk diner. Bovendien worden hier gerechten geserveerd met bereiding van de gevonden truffels van die dag.

Charme & Quality truffels eten

Olijfolie proeverij

Ben je in het najaar in Toscane? Dan is deze workshop perfect. Tijdens de workshop olijfolie maken doorga je een heel proces. Hierbij ga je eerst het land op en pluk je door middel van een ladder de lekkerste olijven hoog vanuit de bomen. Zodra er genoeg olijven zijn verzameld worden ze in kratten meegenomen naar de olijfpers. Hier zullen de geheimen van de olijfpers worden verhuld. Na een uitleg worden de olijven geperst in de machine en krijg je een heerlijke zachte olie. Daarna wordt de olie in flesjes gedaan en krijg je een eigen flesje mee naar huis. ’s Avonds geniet je van bruschetta’s en andere typisch Italiaanse gerechten waarin de olijfolie wordt verwerkt!

Charme & Quality olijfolie proeverij

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality