Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x overnachten in Umbrië

Onontdekte paradijsjes in Italië!

Veel mensen die op vakantie gaan naar Italië, gaan naar Rome of Toscane. Dat zijn toch wel de meest bekende regio’s voor een vakantie, maar dat is niet het enige wat het mooie Italië te bieden heeft. Ook de Marken of de Bloemenrivièra moet je niet vergeten. En dan heb je nog Umbrië, een nog vrij onbekende regio, maar wel een plek waar je het authentieke Italië nog terugvindt. Waar moet je nou overnachten in Umbrië? In een agriturismo natuurlijk! En welke, dat lees je in dit blog.

Een agriturismo in Umbrië

Overnachten in een agriturismo maakt je hele vakantie speciaal. In plaats van een groot, modern hotel waar alles glimt en glanst, overnacht je in een agriturismo echt een landelijke accommodatie. De oude, gerestaureerde Italiaanse boerderijen geven je een authentieke beleving mee, die je niet in de moderne hotels of vakantieparken vindt. Het is echt zo’n plek waar de eigenaren zelf nog de groenten uit de moestuin halen en zelf wijn of olijfolie produceren. En dat middenin het groene hart van Italië.

Agriturismo Nestore

Nestore is echt zo’n agriturismo waar beeld perfect uitkomt. De eigenaren halen niet alleen groenten uit de moestuin, maar koken ermee in het eigen restaurant. Alles ingrediënten die je hier eet, zijn dus lokaal. En ze maken er de lekkerste specialiteiten mee klaar! Maak je maar vast klaar voor een avond genieten van de lekkerste Italiaanse specialiteiten zoals bruschetta of spaghetti carbonara!

agriturismo-nestore

Le Case Coloniche

Een gerestaureerde Italiaanse boerderij? Dat is Le Case Coloniche. Als je bent aangekomen, sta je de eerste vijf minuten waarschijnlijk je ogen uit te kijken. Dat is hoe mooi deze agriturismo is. Het oude, pure Italië straalt er vanaf. En dan heb ik het nog niet eens over de omgeving. Het ligt namelijk middenin de natuur, omringd door bos en heuvels. Dit is echt een ideale vakantiebestemming voor families!

La Casina delle Fate

Deze bestemming is dan geen agriturismo, maar zeker één die je niet mag missen. En dat komt vooral door de ligging. La Casina delle Fate ligt namelijk direct aan het meer. Stel je eens voor, je wordt wakker in je vakantiewoning en op het moment dat je het terras op komt en uitkijkt over het prachtige Lago di Trasimeno zie je de vissersbootje in de verte varen. Dat noem je toch een echt vakantiegevoel!

la-casina-delle-fate3

Ben jij al klaar om Umbrië te ontdekken?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality