Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x de mooiste routes door Italië

Heerlijk dat geluid van een motor. Samen met vrienden toeren. Dan ga je niet voor de snelste route maar de mooiste. Bij enkele tekens van mooi weer kan de motor gepoetst worden om de wegen weer te trotseren. Scheuren in de buitenlucht en genieten van de snelheid en adrenaline door je lijf. En heb je Nederland al wel gezien? Lees dan over de drie mooiste routes door Italië!

1. Mobikehotel tour van de Dolomiete

Tijdens het rijden moet je natuurlijk goed je ogen op de weg houden. Maar bij deze route is dat bijna onmogelijk. Het is de utopie voor de motorrijder. De natuur waar je doorheen rijdt is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. En dat niet alleen, ook de wegen zijn er schitterend. Je komt langs prachtige bergmeren met uitgestrekt zicht over het meer en veelzijdige landschap. Maak een van de mooiste afdalingen van de Fedaia.

3x de mooiste routes door Italië

2. Pama Food Tour

Als je een echte food liefhebber bent dan is de Parma food tour ideaal voor jou! Zo proef je Italië op zijn best. De tour begint en eindigt in de plaats Parma en is ongeveer 200 kilometer lang. De route brengt je langs plaatsen waar de welbekende parmezaanse kaas wordt gemaakt, parmezaanse ham wordt gedroogd en de beste salami wordt gemaakt. Laat je verrassen door de overweldigende smaken die je tour alleen maar beter maken.

3x de mooiste routes door Italië

3. Top Gear, Alpenroute

Al ligt deze route niet volledig in Italië mag het niet aan de top drie ontbreken. Dit is namelijk dé route van Top Gear uit de aflevering over de zoektocht naar de mooiste stuurroute ter wereld. Deze 880 kilometer lange route is een ware parel. De route gaat voornamelijk door Italië en Zwitserland. Het hoogtepunt van de route vind je aan het eind in Italië. Namelijk de Stelviopas. Een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen. Met zo’n 48 bochten is de route naast dat het prachtig is voor motorrijders ook heel bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië.

3x de mooiste routes door Italië

Veilig op weg

Als je met de motor op pad gaat moet je natuurlijk wel altijd zorgen dat je goed verzekerd bent. Zoek daarom een motorverzekering die het best bij jou past bij Motorverzekering van Diks Verzekeringen. In slechts drie eenvoudige stappen krijg je een overzicht van de aanbieders en beste premies. Deze verzekering kun je ook nog eens direct online afsluiten!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality