Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 Zuid-Europese parels voor de échte bourgondiër

Zuid-Europa is een “walhalla” voor de bourgondiër. Een aangenaam klimaat, lekker eten en drinken, een gemoedelijke sfeer en niet te vergeten: schilderachtige decors. Wij hebben 3 Zuid-Europese parels voor de échte bourgondiër voor je uitgezocht. Droom je met ons mee?

1. Manarola, Cinque Terre, Italië

Cinque Terre klinkt je wellicht niet onbekend in de oren. Deze Italiaanse parel is zonder twijfel één van de mooiste plekken van het land. Het schilderachtige decor met gekleurde huisjes, felblauwe zee en steile rotsen laten je zonder twijfel verliefd worden op Italië. Manarola is het beroemdste dorp van het gebied. Daar kijken wij niet raar van op. Bij Bar Nessun Dorma geniet je van de Italiaanse keuken in combinatie met een heerlijk glas wijn. Het uitzicht bij de bar is onbetaalbaar, de rekening daarentegen niet. Je eet en drinkt hier voor een leuke prijs, in tegenstelling tot wat je zou verwachten.

Manarola Cinque Terre Italië
Kookay via pixabay.com

2. Imerovigli, Santorini, Griekenland

Op Santorini, het eiland met de witte huisjes en helderblauwe zee dat je vast al eens op je bakje Griekse yoghurt hebt zien staan, zul je genieten van de misschien wel mooiste zonsondergangen ooit in je leven. De omgeving is werkelijk adembenemend. Het eiland is niet voor niets een veelgeboekte bestemming voor huwelijksreizen. Het plaatsje Imerovigli wordt ook wel het “Balkon van de Egeïsche Zee” genoemd. De plaats ligt ten zuiden van hoofdstad Tira en is de hoogstgelegen plaats van het eiland. Bij restaurant Kapari geniet je van heerlijk eten en kwalitatieve wijn met een prachtig uitzicht.

Imerovigli, Santorini, Griekenland
Hellolightbulb via unsplash.com

3. Nice, Côte d’Azur, Frankrijk

De hoofdstad van de Franse Rivièra is echt super “nice”. Struin uren over de boulevard en geniet van de kleurrijke architectuur en van de blauwe zee. Voor goed eten en drinken met een topuitzicht moet je bij Le Plongeoir zijn. Hier beleef je een culinaire avond zwevend boven de zee. Het restaurant bevindt zich namelijk op een rots die in de zee staat! Het geluid van de klotsende golven tegen de rotsen maakt de beleving compleet.

Nice, Côte d'Azur, Frankrijk
Charlottees via pixabay.com

3 Zuid-Europese parels voor de échte bourgondiër. Welke parel bezoek jij als eerste?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Ghiacci Vecchi

Familie Kok, 22 maart 2017

Goed verzorgd met veel groen!

Een rustig park, goed verzorgd, veel groen, in het midden twee gezellige zwembaden en een gezellig restaurant aan de rand van het park waar je lekker en niet zo duur kunt eten, ’s avonds geopend vanaf 18:00 en zaterdagmiddag voor de lunch ’s ochtends kun je er je verse broodjes halen en andere kleine boodschappen doen. Huisjes zijn netjes en alle huisjes liggen gunstig, aangezien alle huisjes rondom het zwembad liggen. Er waren veel jonge gezinnen op het park, Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, niet perse een park met één nationaliteit, wat wij erg leuk vonden. Tips voor de omgeving: het park ligt centraal in Toscane, tussen Pisa, Sienna en Lucca in, en in de omgeving vind je veel leuke Italiaanse bergdorpjes! Veel leuke strandjes in de buurt.

Bezocht Residence Ghiacci Vecchi in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality