Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 redenen om te kiezen voor een agriturismo

Vakantie vieren en tegelijkertijd het echte Italiaanse leven proeven? Sì per favore! Een agriturismo is een Italiaans vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf.  Het landleven van vroeger draait tot de dag van vandaag nog in volle toeren, maar in werkelijkheid is het vaak een sfeervolle vakantiebestemming. Er zijn luxe landgoederen met zwembad of boerenbedrijven met eigen moestuinen. Een buitenkansje om de echte Italiaanse cultuur te leren kennen.

In dit blog geef ik je 3 reden om te kiezen voor een agriturismo. Lees je mee?

uitzicht agriturismo toscane

1. Een gastvrijheid waar je u tegen zegt

Wist je al dat de eigenaar van het agriturismo vaak ook op het landgoed woont? Mede dankzij de open houding en gastvrijheid beleef je een fijne tijd bij een agriturismo. Ben jij net als ik iemand die graag de omgeving wil verkennen en de mooiste hoekjes van de bestemming wil ontdekken? De eigenaren van het vakantieverblijf zijn echte kenners van de omgeving en kunnen jou dus de beste tips geven. Ga dus zeker eens met ze in gesprek!

2. Culinair genot

De vakantietijd is er één om van te genieten, ook op culinair gebied.  Op een agriturismo in Italië wordt vaak van alles geproduceerd in de moestuin. Hmmm: olijven, olie, wijn, kaas of honing op zijn best. Culinair genot is een van de belangrijke elementen van een agriturismo. Hier laat je je ongetwijfeld verrassen door kwalitatieve gerechten. Bij enkele agriturismo’s houden de eigenaren zelfs thema-avonden. Wat dacht je van speciale pizza-avonden?

agriturismo culinair genot

3. Rust

Naast het culinaire genot, kan je ook genieten van de rust die een agriturismo met zich meebrengt. Alleen al de landelijke omgeving zorgt voor een oase van rust. De uitgestrekte boomgaarden van Florence en de wijnvelden van Toscane bieden een prachtig uitzicht. Wil je toch meer de drukte opzoeken, dan liggen Italiaanse prachtsteden binnen handbereik.

Wil je zelf een vakantie-ervaring opdoen op een agriturismo? Bekijk het aanbod!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality