Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 redenen om Granada te bezoeken

Buenos días! Ik ben verliefd op Spanje. Je kunt er cultuur snuiven, ontzettend lekker eten en contact maken met de vriendelijke Spanjaarden. Ik heb het geluk gehad dat ik afgelopen jaar een kleine rondreis door Andalusië heb mogen maken. Sindsdien zou ik niemand meer iets anders aanraden dan een bezoek aan deze prachtige regio. Granada scoorde voor mij toch echt het hoogste van alle steden tijdens mijn reis. Daarom wil ik met jullie drie redenen delen om een vliegticket naar deze zonnige regio te boeken.

Het Alhambra

Wie aan Granada denkt, denkt vaak aan het Alhambra. En terecht. Uiteraard heb ik tijdens mijn reis een bezoek gebracht aan dit historische bouwwerk. Toen Pedro, de gids, me binnenloodste in dit sprookjesachtige complex zei hij: “es una experiencia inolvidable”, oftewel: het is een onvergetelijke ervaring. Gelijk kreeg hij. Jaren geleden hebben de Moren geheerst over het zuidelijke deel van Spanje, inclusief Granada. Zij hebben, naast een religieuze invloed ook hun architectuur achtergelaten. In het Alhambra kun je deze invloeden bewonderen en vertelt een gids je interessante verhalen over de achtergronden van de verschillende kamers. Natuurlijk geeft de gids je ook genoeg tijd voor foto’s. Zo heb ik onderstaande foto hier kunnen maken.

Alhambra

De Alcaicería

Dezelfde Moorse invloeden vond ik op de Arabische markt, oftewel de Alcaicería. De ingang van deze markt is goed verstopt, ter hoogte van de fontein op het Plaza Bib Rambla. Het is even wennen aan de smalle straatjes waar vrouwen proberen rozemarijntakjes te verkopen. Als je eenmaal geacclimatiseerd bent kun je op je gemak sjaals, etuitjes en handgemaakte kruidenpotjes kopen. Waar je je op het Plaza Bib Rambla nog in Spanje waant, heb je in de Alcaicería echt het gevoel dat je in Marokko loopt (zie onderstaande foto). Trouwens, als je dan toch op het Plaza Bib Rambla bent, dan is de fontein waar Neptunus op afgebeeld wordt ook de moeite waard om even te bekijken.

Alcaicería

Tapas

Alleen al voor de tapas zou ik een verhuizing naar Spanje overwegen. Je hoeft om tapas in Andalusië vaak niet eens te vragen. Bij een spa rood of een speciaal biertje op een zonnig terrasje krijg je al snel een bordje tapas van het huis. Altijd dus even afwachten voordat je een bord tapas bestelt. Als je meteen bestelt, kun je, net zoals ik, met vijf kilo ham, acht verschillende kaassoorten en tien inktvisringen voor je neus zitten. Lekker, maar veel te veel. Overigens kun je, als je een beetje van eten bereiden houdt, ook heel gemakkelijk de ingrediënten in de supermarkten halen en er zelf tapas van maken. Spanjaarden vinden het ontzettend leuk als je vraagt naar verschillende recepten. Een deel van het resultaat van mijn zelfbereide tapas is hieronder te zien.

Tapas

Mocht je net zo enthousiast zijn als ik over Andalusië, dan kun je altijd een kijkje nemen op mijn favoriete site voor vakantiehuisjes in deze regio. Adiós y hasta luego!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality