Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 Franse gerechten om van te smullen

De Franse keuken is voor mij de meest culinaire keuken van de wereld. Veel klassiekers die we kennen van vroeger, komen uit de Franse keuken. Het was vroeger bij ons thuis altijd feest als mijn moeder een pan met hete uiensoep op tafel zette. Eén van de Franse klassiekers waar ik gek op ben. In dit blog lees je over 3 Franse gerechten die je echt eens geprobeerd moet hebben!

Crêpes

Het flinterdunne pannenkoekje dat gevuld is met… Nou ja, alles wat je wilt eigenlijk! Nutella met aardbeien, een appel-met-kaneel vulling of alleen met poedersuiker. Een gerechtje dat ik echt alleen op vakantie eet. Bij een klein restaurantje aan het water of een kraampje buiten in de kleine Franse dorpjes… Bij mij hangt een crêpe samen met het gevoel van vakantie, niks te doen hebben en gewoon lekker genieten!

crepes

Uiensoep

Als klein kind was ik al gek op de uiensoep van mijn moeder. De zondagmiddagen met elkaar om de tafel waar die grote pan op stond. Traditiegetrouw lag er een zakje geraspte kaas naast, of twee, omdat niemand er van af kon blijven. Het moment dat iedereen zijn kopje vast had en de eerste hap nam, was het altijd even stil. Even een momentje om te genieten! Ik kan me voorstellen dat dat ook zo in Frankrijk gaat. Na een koude winterdag met z’n allen om de tafel om van deze heerlijke soep te genieten.

De traditionele Franse uiensoep wordt gemaakt van uien, bloem, wijn en bouillon. Om het af te maken, wordt er een stukje stokbrood met kaas bovenop de soep gelegd en wordt het geheel nog onder de grill gezet. Benieuwd naar het recept? Dat vind je hier!

Clafoutis

Dit is het perfecte nagerecht vol met fruit! Pruimen, kersen, aardbeien, wat je maar lekker vindt. Een clafoutis is echt traditioneel kersengebak uit de Franse keuken en makkelijk te bereiden met dit recept. Het luchtige gebak is letterlijk de kers op de taart na een lekker diner, vooral als je er een kleine bol ijs bij eet. Mijn favoriet is de kersenclafoutis en dan het liefst in de zomer. De warme clafoutis smelt dan in je mond, je proeft de zoete kersen en als je je ogen dicht doet, zie je jezelf al zitten in een Franse boomgaard. Heerlijk!

clafoutis

Genoeg inspiratie voor een lekker Frans diner vanavond!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality