Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 dingen die je moet doen in de Algarve

De Algarve, de meest zuidelijkste provincie van Portugal en geliefd bij vele toeristen. Hier komen mensen met name naartoe voor het heerlijke weer, de prachtige stranden en om lekker los te gaan in de bekende badplaats Albufeira. Maar… de Algarve heeft meer te bieden dan zon, zee en zuipen. Ik deel drie tips van dingen die je zeker moet doen als je naar de Algarve gaat!

Cabo de São Vincente

De Kaap van Sint-Vincent is de Nederlandse benaming voor dit prachtige ruige stuk natuur, dat ligt in Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Deze verschrikkelijk lange naam staat voor een natuurpark van zo’n 60.000 hectare en is werkelijk prachtig. Hier vind je ruige natuur, metershoge kliffen en woeste golven. Op Cabo de Sã0 Vincente vind je een rode vuurtoren, die eind 17de eeuw voor het eerst in gebruik werd genomen voor de scheepsvaart. En vandaag de dag pronkt hij nog steeds op de 60 meter hoge kaap. Geniet hier van de natuur en de oneindige uitzichten. Niet voor niets wordt deze plek ook wel ‘het einde van de wereld genoemd’.

Algarve

Breng een bezoek aan de eilanden

Nog meer pareltjes kun je bewonderen in zee. Hier vind je namelijk de eilanden van Faro naar Spanje als Ilha Deserta, Ilha da Armona en Ilha Culatra. Deze eilanen vormen de punt van de Algarve en ferry’s varen af en aan naar een van deze eilandjes. Je vindt er ellenlange stranden, waar je heerlijk kunt uitwaaien. In het hoogseizoen worden de eilandjes door veel toeristen bezocht. Een tip: Blijf niet bij de lagune, maar ga naar de andere kant van het eiland. Hier kijk je uit over de Oceaan en zijn een stuk minder mensen.

Algarve = surfen

De Algarve is onder surfers een echte Europese hotspot. De natuur kan er lekker ruig zijn en de golven daardoor hoog. Met name de stranden van Sagres, Praia do Amado en Praia Cordoama zijn populaire bestemmingen voor surfers. Mocht de sport je totaal vreemd zijn, neem dan les. Er zijn genoeg surfscholen te vinden waar je het surfen onder de knie kunt krijgen. En als je eenmaal zelf op je plank in zee staat voel je je de held van het water!

Algarve

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality