Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom jij in de zomer van 2021 naar Oostenrijk moet!

Oostenrijk is de nummer 1 wintersportbestemming, voor de Nederlandse sneeuwgangers. Het is daar ook zeker gezellig in de wintertijden. Al die besneeuwde toppen en de kilometers lange pistes, hebben een echte aantrekkingskracht. Als eenmaal de sneeuw verdwijnt, dan verdwijnen de toeristen ook. Blijf daarom eens een keertje hangen om dit gigantische gebied te bewonderen in de warme zomerzon. Oostenrijk is een machtig gebied, waar de mogelijkheden in de zomer net zo eindeloos zijn als in de winter. Hier zijn de redenen waarom jij de zomer van 2021 in Oostenrijk moet doorbrengen!

De frisse berglucht

Oostenrijk heeft een gematigd klimaat. Dit houdt in: Koude winters en warme zomers. In de lage delen van het land (oftewel de valleien) kun je in juli en augustus rekenen op tropische temperaturen. Gedurende de nachten, kan er heerlijk geslapen worden omdat het ’s avonds lekker afkoelt. Wil je juist de hitte uit? Boek dan een vakantie hoog in de bergen en geniet van het koele weer. Wat een extra voordeel aan het klimaat van Oostenrijk is dat het in Oostenrijk meestal droog is. Op die manier geniet je ultiem van de frisse bergluchten!

Oostenrijk

Foto van Elly Kelders via Unsplash

Actief bezig

Maak van je vakantie in Oostenrijk een actieve ‘erlebnis’. Bij alle lokale toeristenbureaus kun je verschillende routes voor wandeltochten halen. Je hebt hier natuurlijk wandelroutes geschikt voor jong en oud. Langs de wandelroutes zijn allerlei leuke activiteiten uitgezet voor de kids. Een bezoekje aan Kinderland Schindlbach is bijvoorbeeld zeker een aanrader. Het is hier een oase van rust voor de ouders, terwijl de kids zich uitleven bij talloze activiteiten. Neem hier als voorbeeld elektrische auto’s en boten, een kartbaan, een bonte trein en zelfs een magische sprookjeswereld.

Oostenrijk

Foto van Dick Honing via Unsplash

De adembenemende bergen

De nummer één reden om naar Oostenrijk op vakantie te gaan: de oogverblindende bergen. Neem een skilift omhoog en trek alvast de wandelschoenen aan, want je kunt bovenin de bergen heerlijk wandelen. In de Alpen vind je namelijk honderden kilometers aan wandel- en fietsroutes. Er zijn makkelijke paden voor beginners en families, maar voor de waaghalzen zijn er ook uitdagende trajecten! Vergeet in ieder geval geen vest mee te nemen, want hoog in de bergen kan het best fris worden. Na een lange wandeltocht kan er ontspannen worden aan het water en is de dag zo voorbij.

Oostenrijk

Foto van Suzanne Dorst via Unsplash

Een stedentripje door Oostenrijk

Heb je even genoeg gezien van alle prachtige natuur? Neem dan een bezoekje aan een van de leukste steden in Oostenrijk. In Wenen bewonder je alle luxe straten met statige gebouwen. Drink in wenen een heerlijke ‘Wiener Melange’ en shop till you drop! In Salzburg geniet je van een tour langs alle hoogtepunten van ‘The Sound of Music’. Bij welk liedje zing jij de longen uit je lijf? Sluit in Salzburg de dag af met een traditionele Wienerschnitzel en friet. Als laatste breng je een bezoekje aan Innsbruck. Je bent hier omringd door bergen, maar alsnog midden in het bruisende stadsleven. Struin hier door alle leuke winkelstraten en bezoek het kasteel Ambras.

Oostenrijk

Foto van Eva Boer via Unsplash

Om welke reden zien wij jou in 2021 op vakantie in Oostenrijk?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Charme & Quality