• Volg Charme & Quality

Overnacht in de karakteristieke landhuizen!

Bekijk het aanbod! »

De regio bij uitstek voor een karakteristiek vakantiehuis: Toscane. Een van de populairste vakantiebestemmingen van Italië is een klein vakantiepark of agriturismo in Toscane.

Bekijk het aanbod! »

Toscane

Adembenemende natuur

De regio bij uitstek voor een karakteristiek vakantiehuis: Toscane. Een van de populairste vakantiebestemmingen van Italië is een klein vakantiepark of agriturismo in Toscane. Vanwege de vele prachtige natuurgebieden (Toscane telt er 120!), is het zeker een aanrader om je vakantie op een kleinschalig Toscaans vakantiepark door te brengen. Je proeft de echte sfeer van Toscane, vanuit een huiselijke omgeving die alles biedt wat je nodig heeft. Wij kennen de regio van haver tot gort. Wij selecteerden de mooiste villa’s met privézwembad, karakteristieke agriturismo’s met geweldige eigenaren en kleinschalige vakantieparken door heel Toscane. Mocht je ervoor kiezen om vanaf een agriturismo Toscane te verkennen, dan is Charme & Quality een goede plek om je perfecte vakantiepark in Toscane uit te zoeken.

Kunst en cultuur van Toscane

Dankzij grote namen als Dante Alighieri en Petrarca was Toscane de bakermat van de Italiaanse Renaissance. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn bezoekjes aan steden als Florence, Pisa, Siena en Lucca zeker aan te raden. Vooral Florence staat bekend om haar indrukwekkende kunstgeschiedenis, met geweldige architectuur (zoals de Kathedraal van Florence) en vele musea met beroemde kunstwerken (Michelangelo’s ‘David’ vind je in Florence). Het is dan ook zeker een goed idee om vanaf je vakantiepark in Toscane tripjes te maken naar de beroemde culturele centra van Italië. Bovendien hebben vele van de vakantiehuizen in Toscane ook zelf nog een fraai stukje cultuur en historie!

Toscaanse keuken

De Toscaanse keuken is misschien wel de lekkerste van Italië. Juist door de eenvoud en puurheid van de ingrediënten zijn verrassende gerechten ontstaan. Bruschetta en de bistecca Fiorentina zijn slechts enkele voorbeelden. Bovendien drink je in Toscane de heerlijkste wijnen, zoals de beroemde Chianti,  Montalcino of Brunello. Je kunt in de meeste van de vakantiehuizen in Toscane die Charme & Quality aanbiedt een kok aan huis laten komen voor een heerlijk diner.

Een vakantiehuis in de mooie natuur van Toscane

Veel vakantiehuizen staan buiten de steden in de prachtige natuur van Toscane. Je kunt zelf de drukte van de steden opzoeken als je dit wilt, en de rest van de tijd genieten van de rust van je Toscaanse vakantiewoning. Toscane is, met al haar wijngaarden, olijfbomen en cipressen, het toonbeeld van Italiaanse charme. Ook de eeuwenoude architectuur uit de Middeleeuwen en de Renaissance dragen bij aan de authentieke Italiaanse sfeer van de omgeving. Vanaf je sfeervolle agriturismo kun je Toscane naar hartenlust te voet, te fiets of per auto verkennen!

Bekijk het aanbod! »

Charme & Quality